Michelin overweegt terugkeer in F1

Michelin overweegt terug te keren in de Formule 1. De Franse bandenfabrikant zou volgend jaar na ruim zeven jaar afwezigheid haar rentree kunnen maken. Het Japanse Bridgestone en het Zuid-Koreaanse Hankook haakten recentelijk af voor 2014.

Volgens AS-journalist Manuel Franco hebben vertegenwoordigers van Michelin gesproken met de Formule 1-bazen over een mogelijke terugkeer in de sport. Momenteel is Pirelli de leverancier, maar de Italiaanse rubbermaker ligt onder vuur, omdat dit jaar de banden te snel zouden slijten en omdat het loopvlak van het rubber los kan laten. Mogelijk heeft het bedrijf daarom nog geen contract voor komend seizoen binnengesleept.

De laatste maanden is veelvuldig met andere bandenfabrikanten gesproken, waarvan Michelin er een is. De laatste periode van de Fransen in de sport liep van 2001 tot en met 2006 toen er fel geconcurreerd werd met Bridgestone. Dit leidde in 2005 in Indianapolis tot een fiasco voor Michelin, want de banden bleken niet geschikt te zijn voor het circuit, waardoor slechts zes coureurs deelnamen aan de race. De Fransen verlieten eind 2006 de sport nadat voor het jaar erop slechts één bandenleverancier toegestaan was. Dit werd Bridgestone, terwijl de Franse rubbermaker zich weer ging richten op de sports cars.