Trainer Martinez tekent voor vier jaar bij Everton

Roberto Martinez wordt definitief de nieuwe trainer van Everton. De club uit Liverpool maakte woensdag bekend dat de 39-jarige coach voor vier seizoenen heeft getekend. Everton bereikte maandag al een akkoord met Martinez' voormalige werkgever Wigan Athletic over de afkoopsom van de Spanjaard.

Martinez is de opvolger van David Moyes, die de afgelopen elf seizoenen de scepter zwaaide op Goodison Park. De Schot stapte over naar Manchester United om zijn landgenoot Sir Alex Ferguson te vervangen. Martinez wordt later woensdag gepresenteerd. Hij is pas de veertiende trainer uit de 135-jarige historie van de Toffees, interims niet meegerekend.

De Spanjaard heeft met Wigan een seizoen van uitersten achter de rug. Hij zorgde voor een daverende verrassing door de Latics de eerste FA Cupwinst uit de historie te bezorgen, maar degradeerde een aantal dagen later met de club uit de Premier League.

Bij Everton krijgt Martinez mogelijk te maken met John Heitinga. De Nederlandse verdediger heeft echter laten weten voor een nieuwe club open te staan.