Succesvolle Heynckes last rustpauze in

Jupp Heynckes last een sabbatical in. De 68-jarige Duitser maakte dinsdag op een persconferentie bekend even afstand te nemen van het voetbal. Heynckes heeft met Bayern München het succesvolste seizoen uit zijn carrière achter de rug. Hij stond nadrukkelijk in de belangstelling van Real Madrid.

Heynckes hield in het midden of hij in de toekomst nog terugkeert in de voetballerij. De 39-voudig international gaat eerst met zijn vrouw op vakantie. "En daarna zien we wel."

Heynckes maakte afgelopen seizoen al vroeg bekend te zullen stoppen bij Bayern. Afbreuk aan de prestaties deed zijn afscheidsboodschap niet, getuige de winst van de landstitel, de Champions League en de Duitse beker. Evenaring daarvan wordt voor zijn opvolger Pep Guardiola een schier onmogelijke taak.

Volgens Heynckes heeft het zware seizoen hem uitgeput. "Ik heb dit seizoen lichamelijk gezien de grenzen opgezocht. Het was ongelooflijk stressvol. Ik ben op een leeftijd gekomen dat het herstel langer duurt." Volgens de Duitser dongen verschillende 'rijke clubs' tevergeefs naar zijn diensten.

Heynckes bleef bijna zijn gehele actieve carrière Borussia Mönchengladbach trouw, maar versleet als trainer een resem aan clubs. In zijn al meer dan dertig jaar omvattende trainersloopbaan was hij onder meer driemaal coach van Bayern en diende hij ook Benfica, Real Madrid en vier andere Duitse clubs.