Hofs beëindigt loopbaan als voetballer

Nicky Hofs heeft een punt gezet achter zijn loopbaan. De 30-jarige middenvelder wordt jeugdtrainer bij Vitesse, meldt de Arnhemse club dinsdag. Volgens Hofs maakt blessureleed voetballen op het hoogste niveau niet langer mogelijk.

"Door fysieke ongemakken heb ik een keuze moeten maken. Dat betekent dat ik stop als voetballer. Ik ben blij dat ik nu als trainer bij Vitesse blijf." Hofs heeft een contract voor drie seizoenen getekend. Hofs speelde ruim 250 duels als profvoetballer. Hij debuteerde in 2002 bij Vitesse en speelde daarna voor Feyenoord. In Rotterdam kon hij mede door knieblessures niet altijd rekenen op een basisplaats waardoor hij vier jaar na zijn vertrek terugkeerde bij Vitesse.

In 2010 tekende hij een contract bij het Cypriotische AEL Limassol. Hofs keerde twee jaar geleden wederom terug bij Vitesse en werd vorig seizoen verhuurd aan degradant Willem II. De spelverdeler maakte in 2006 deel uit van Jong Oranje dat het EK onder 21 jaar won. Hij speelde dat jaar tegen Ecuador zijn enige interland voor het grote Nederlands elftal.