Examen Frans naar morgen

Het vwo-eindexamen Frans wordt verplaatst naar morgen. De aanvangsttijd zal hetzelfde zijn als de oorspronkelijke: 13:30.

Het examen Frans voor vwo-scholieren lekte dinsdag uit. Het Cito stelde daarop dat er altijd reserve-examens klaarliggen in geval van nood. Het College voor Examens besliste woensdagochtend dat die zullen worden gebruikt. Omdat het niet mogelijk bleek alle vervangende examens op tijd bij alle scholen te krijgen, werd besloten het examen een dag te verschuiven.

Voor ruim 16.700 vwo'ers was het examen de laatste horde voor de vakantie. Eerder vandaag raadde Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) scholieren aan woensdag gewoon naar school te gaan en aan te nemen dat het examen om 13.30 gewoon doorgaat.

"Het is balen dat scholieren een nacht in onzekerheid zaten en dat het examen nu alsnog niet doorgaat", schrijft coördinator van de eindexamenklachtenlijn van het LAKS Sadjia Safdari in een verklaring. Veel scholieren hadden voor direct na het examen al een vakantie gepland.

Dit bericht is bijgewerkt om 10.20 uur.