[EHL] Zege Bloemendaal voltooit sprookje De Nooijer

Bloemendaal heeft zondag voor eigen publiek de EHL gewonnen. De Noord-Hollanders wonnen in de eindstrijd van het Europese toernooi met 2-0 van Dragons. Teun de Nooijer zijn laatste seizoen wordt hierdoor voorzien van een schitterend slot.

De oranjehemden begonnen de wedstrijd een stuk beter dan de halve finale tegen Amsterdam. Het thuispubliek, dat voorafgaand aan het duel De Nooijer een ovationeel applaus gaf, zag dat de plaatselijke favorieten in het begin domineerden. De beste kansen waren echter voor Dragons, dat in het eerste kwart een paar maal het doel van Jaap Stockmann onder vuur nam.

Bloemendaal ging bijzonder efficiënt om met de eerste mogelijkheid. Uit een aanval over rechts belandde de bal bij Nick Meijer, die Rogier Hofman op maat bediende. De aanvallende middenvelder faalde niet en opende de score. De gastheren deelden voor de lange pauze de lakens uit, maar lieten na de score uit te breiden.

Na de break kreeg Bloemendaal opnieuw kansen om de score een beter aanzien te geven. Een vrije schotkans van Ronald Brouwer en drie strafcorners oogstten echter geen succes. Dragons hockeyde in de weinig sprankelende wedstrijd degelijk mee, maar was niet creatief genoeg om tot goede kansen te komen.

Het doek voor de Belgen viel definitief toen Hofman elf minuten voor tijd nogmaals toesloeg en met zijn backhand de 2-0 op de plank mikte. Het officieuze uitzwaaiweekend van Teun de Nooijer kreeg dus een prachtig, sprookjesachtig einde. De Johan Cruijff van het hockey besluit zijn loopbaan met een hoofdprijs: de EHL-beker. "Teuntje bedankt", klonk het op 't Kopje.