Betaal om te sterven in Metro: Last Light

Extra content bij aanschaf van een game is tegenwoordig niet meer weg te denken. Soms bestaat de content uit een extra level, wapen of personage. Maar Metro: Last Light doet er nog een schepje bovenop: wil je de game op hard uitspelen, dan moet je de game op de release kopen, anders heb je pech.

Gamers die Metro: Last Light op de release of een aantal dagen later kopen, krijgen een code bij de game om de Ranger Mode te unlocken. Deze code zit alleen bij de 'limited edition', oftewel een speciale lading voor elke winkel. Zodra deze op zijn krijgen winkels een normale versie, zonder code dus.

In de Ranger Mode is er geen HUD, is ammunitie moeilijk te vinden en zijn vijanden nog lastiger om neer te halen. Koop je de game iets later dan heb je pech en loop je met een normale versie naar huis. Al is het mogelijk om deze modus dan via Xbox LIVE of PlayStation Network te kopen. Helaas kost je dat dan weer wel 400 MS Points of €5. Metro: Last Light is vanaf 17 oktober verkrijgbaar voor PlayStation 3, Xbox 360 en pc.