[Serie A] Juventus grijpt scudetto na winst op Palermo

Juventus is zondag voor de 29e keer kampioen geworden van Italië. De ploeg uit Turijn versloeg in eigen huis Palermo met 1-0 door een benutte strafschop van Arturo Vidal. Juventus had aan een gelijkspel voldoende om de titel voor zich op te eisen. De 'Oude Dame' volgt zichzelf op als kampioen van Italië.

Makkelijk had Juventus het niet in de kampioenswedstrijd. Fabrizio Miccoli had de bezoekers uit Sicilië twee keer bijna op voorsprong gezet in Turijn. Eerst raakte hij de paal en even later werd hij teruggefloten wegens buitenspel. Door de goal van Vidal kwam er echter rust in het spel bij Juve en de ploeg kwam verder niet meer in de problemen.

Miroslav Klose maakte indruk tijdens Lazio's 6-0 zege op Bologna. De Duitser na vijf van de zes Romeinse treffers voor zijn rekening voordat hij halverwege de tweede helft gewisseld werd. Hernanes scoorde eenmaal.

AC Milan verstevigde zijn derde plaats door met 1-0 van Torino te winnen. Mario Balotelli scoorde zes minuten voor tijd. De achterstand op nummer twee Napoli, dat later zondag tegen Internazionale speelt, bedraagt vier punten. De voorsprong op nummer vier Fiorentina is even groot.

In de strijd om Europees voetbal bleven Udinese (3-1 zege op Sampdoria) en Lazio in het spoor van nummer vijf AS Roma. De Romeinen wonnen zaterdag al met 1-0 van Fiorentina.

Onderin deed Genoa goede zaken in de strijd tegen degradatie. Door een 4-1 zege op Pescara staan de Genuezen zeventiende. De voorsprong op nummer achttien Palermo bedraagt drie punten. Pescara staat laatste en is al gedegradeerd.