FOK!filmtips van de dag: Soldaat van Oranje

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK! 

Broeierig psychologisch portret van vijf nonnen die in de onherbergzame Himalaya een missiepost openen en ten prooi vallen aan onderdrukte erotische begeertes en waanzin. Black Narcissus is te zien om 14.05 uur op CANVAS.

Soldaat van Oranje van Paul Verhoeven was in 1977 de grootste en duurste Nederlandse speelfilm ooit en werd in binnen- en buitenland enthousiast ontvangen. De film is gebaseerd op het gelijknamige autobiografische boek van Erik Hazelhoff Roelfzema, die in de oorlog als echte Soldaat van Oranje inderdaad opklom van verzetsstrijder tot rechterhand van de koningin. Rob Houwer tekende voor de productie en Verhoevens vaste scenarist Gerard Soeteman werkte mee aan het filmscript. Te zien om 20.00 uur op RTL7.

Nick Murder, gespeeld door James Gandolfini, is getrouwd met Kitty, een rol van Susan Sarandon. Ondertussen heeft hij een affaire met Tula, gestalte gegeven door Kate Winslet. Wanneer Kitty daarachter komt, krijgt Nick het zwaar. Ook zijn kinderen willen niks meer met hem te maken hebben. Toch blijft hij Tula zien. Stukje bij beetje komt Nick erachter waarom hij van Kitty houdt. Maar is het al te laat om het goed te maken? Romance & Cigarettes is te zien om 01.00 uur op BBC2.

Wanneer de 14-jarige Robbie plotseling een vader wordt, loopt zijn leven totaal uit de hand. Hij zag dit helemaal niet aankomen en wordt ook direct bang als hij zijn eigen vader spreekt of ziet. Hij besluit uiteindelijk toch maar zijn best te gaan doen om een goede vader te worden. Robbie moet noodgedwongen snel volwassen worden. A Boy Called Dad is te zien om 01.25 uur op BBC1.

Going the Distance en Windtalkers zijn ook te zien op de televisie vanavond.