Il Futuro met Rutger Hauer wint KNF Award

De Italiaanse film Il Futuro van Alicia Scherson heeft vrijdagavond tijdens het International Film Festival Rotterdam de prijs van de Kring van Nederlandse Filmcritici gewonnen. Dat heeft de organisatie laten weten. De internationale coproductie met Rutger Hauer in de hoofdrol wordt nu mogelijk ook in de Benelux uitgebracht.

In Il Futuro raken Bianca en haar nog minderjarige broer hun ouders kwijt, waarna ze er alleen voor staan. Bianca krijgt echter het aanbod als 'gezelschapsdame' te gaan werken voor de oude filmster Maciste, de rol van Hauer. Naar verluidt heeft hij een enorme hoeveelheid geld verstopt in zijn villa en Bianca gaat overstag. Naarmate ze meer met Maciste omgaat, ontstaat een steeds nauwere band. Maciste vertrouwt echter niemand.

De film werd verkozen uit tien titels die tegelijkertijd ook deel uitmaakten van de Big Screen Award Competitie. Dit zijn films waaraan nog geen Nederlandse distributeur is verbonden. In deze competitie werd door een publieksjury de Italiaanse productie Bellas Mariposas van Salvatore Mereu tot winnaar gekozen. Dit drama gaat over een optimistisch meisje dat de misstanden in de Sardijnse hoofdstad Cagliari aanpakt.

Het IFFR ging dit jaar op 23 januari van start en loopt zondag ten einde. Zaterdag wordt de publieksprijs uitgereikt. Die prijs bestaat uit een waardecheque van 7500 euro. Het festival wordt zondag afgesloten met films die al tijdens het festival te zien waren.


Il Futuro met Rutger Hauer wint KNF Award (Foto: Novum)