Verhoeven wees Silence of the Lambs af

Paul Verhoeven heeft ooit de regie van The Silence of the Lambs aangeboden gekregen, maar wees het script af. "Ik dacht dat het allemaal te duister zou worden en dat er geen hond naartoe zou gaan", zegt de 74-jarige regisseur dinsdag in de Volkskrant. "Heel dom dus."

The Silence of the Lambs werd uiteindelijk in 1991 geregisseerd door Jonathan Demme met Anthony Hopkins en Jodie Foster in de hoofdrollen. De film wordt alom gezien als een mijlpaal in het thrillergenre, met name de dialoogscènes tussen Hannibal Lecter en Clarice Starling, de personages van Hopkins en Foster.

De film werd genomineerd voor zeven Oscars en won in de vijf meest prestigieuze categorieën, te weten Beste Film, Beste Regie, Beste Scenario, voor Beste Acteur en Beste Actrice, wat maar een paar films is gelukt.

Silence of the Lambs gaat over de veelbelovende FBI-agente Clarice Starling die een seriemoordenaar van meisjes op moet sporen. Daarbij roept ze hulp in van de voormalige psychiater Hannibal 'The Cannibal' Lecter, een moordenaar die mensen eet. Hij wil haar echter alleen helpen als hij in haar verleden en onderbewuste mag graven.

Paul Verhoeven heeft oren naar nieuwe Conan-film (Foto: Novum)