Cuenca vervangt Boerrigter in selectie Ajax

Isaac Cuenca keert terug in de selectie van Ajax voor de uitwedstrijd tegen NAC Breda van zaterdag. De Spaanse buitenspeler, die wordt gehuurd van Barcelona, is volledig hersteld van een knieblessure. Frank de Boer heeft Derk Boerrigter gepasseerd, zo liet hij vrijdag weten op een persconferentie.

Kenneth Vermeer, die weer mag spelen na een schorsing, verdedigt in Breda het Amsterdamse doel. Daardoor begint Jasper Cillessen op de bank.

De Boer wilde nog niet kwijt wie de geschorste rechtsback Ricardo van Rhijn vervangt. "We hebben twee keuzes. Ruben Ligeon kan rechtsback spelen en dan staat Toby Alderweireld centraal achterin. Of Alderweireld speelt rechtsback en we zetten Joël Veltman in het centrum."

Ajax hoopt zich te revancheren voor het puntverlies tegen sc Heerenveen (1-1) van vorige week. Bij een zege zet de ploeg een belangrijke stap richting de derde landstitel op rij. "We praten niet over het kampioenschap. Het belangrijkste is nu de wedstrijd tegen NAC. Ik ga ervan uit dat we weer een heel goed Ajax zien."