De Roon: "Hoop dat Feyenoord titel pakt"

Marten de Roon pakte met sc Heerenveen vrijdag een punt bij Ajax. De Rotterdammer helpt daarbij de club uit zijn geboortestad en hoopt nog altijd dat die de titel pakt.

"Ik denk nog steeds dat Ajax kampioen wordt, maar ik ben een Rotterdammer en hoop dus dat Feyenoord het nog redt", zei de voormalig speler van Sparta Rotterdam tegen NUsport. "Toen wij met Heerenveen tegen Feyenoord speelden, wilde ik natuurlijk gewoon winnen. Maar als ze zondag tegen Vitesse spelen, dan juich ik zeker voor Feyenoord. Laten we hopen dat het ze een beetje meezit."

Het belangrijkst was voor De Roon vrijdag natuurlijk dat Heerenveen een punt pakte en daarmee zevende blijft. FC Groningen kan wel op hetzelfde puntenaantal komen, maar de Friezen hebben een beter doelsaldo. De Roon bezorgde Christian Eriksen een lastige avond.

"We hebben Ajax vooraf heel goed geanalyseerd en besloten dat we hun mannen met ideeën, Christian Eriksen, Siem de Jong en Lasse Schöne, zo weinig mogelijk aan de bal moesten laten. Joey van den Berg en ik zouden De Jong en Eriksen overal volgen waar ze gingen. Dat is volgens mij goed gelukt, ze werden aardig gek van ons. We haalden telkens de angel uit hun aanval."

Heerenveen maakt zich op voor de play-offs om Europees voetbal. "Ja, dit punt tegen Ajax is ook in dat opzicht een prachtig resultaat. Volgende week thuis tegen AZ drie punten pakken en dan zijn we heel dicht bij de play-offs."