Velthuizen: "Eigenlijk zijn we de beste"

Piet Velthuizen jaagt met Vitesse nog altijd op het kampioenschap. De doelman beseft dat het, met een kind op komst, een mooie maand kan worden.

In het Algemeen Dagblad geeft Velthuizen toe van de titel te dromen. "Natuurlijk. Of het realistisch is, is vers twee. We zijn er dichtbij, maar mogen er niet vanuit gaan dat het ook lukt." Velthuizen zou het terecht vinden als de titel binnenkort in Arnhem gevierd wordt.

"Voor geen van de andere kampioenskandidaten doen we onder. Eigenlijk zijn we zelfs de beste, als je alleen naar de onderlinge duels met topteams kijkt. Van iedereen wonnen we." Op de ranglijst moeten de Arnhemmers echter nog Ajax en PSV voor zich dulden.

Velthuizen wordt deze maand vader, dus voor hem staan er sowieso mooie weken voor deur. "Al kan het op sportief vlak ook een teleurstelling worden. Maar ik denk dat het sowieso een mooie maand wordt. Natuurlijk is mijn kindje het belangrijkst. Familie is altijd belangrijker. Je eerste kind. Je eigen vlees en bloed. Het mooiste in je leven."