Mata: "Yaya een van de beste ter wereld"

Chelsea treft zondag Manchester City in de halve finale FA Cup. Maar de Blues strijden ook nog om een Champions League-ticket. Juan Mata is vol vertrouwen.

Mata beleeft een sterk tweede seizoen bij Chelsea. De Spanjaard trof al tien keer doel in 28 competitieduels en is veelvuldig belangrijk voor zijn team. In de Premier League is Chelsea verwikkeld in de strijd om plaats vier (die rechtgeeft op voorronde Champions League) en in de FA Cup gloort een finaleplek.

Over dat eerste is Mata vol vertrouwen. "Ik ben er zeker van dat we in de topvier eindigen en volgend seizoen Champions League spelen", vertelt hij The Sun. Morgen treft Chelsea dus City, waarbij Yaya Touré vermoedelijk Mata's directe tegenstander zal zijn. Over de Ivoriaan is hij vol lof.

"Yaya is een van de beste middenvelders ter wereld, hij is zeer compleet. Hij kan verdedigen, aanvallen, dribbelen en scoren. Hij is zo groot en krachtig en heeft geweldige kwaliteiten", steekt Mata de loftrompet. "Maar wij hebben ook goede middenvelders en zullen hem proberen aan te pakken, maar niet alleen met hem, want City heeft sowieso een heel erg goed team."

Chelsea zou dit seizoen de FA Cup-titel kunnen prolongeren. In zijn eerste seizoen won Mata meteen het meest prestigieuze clubtoernooi ter wereld. "Wembley is daardoor een heel speciale plek voor mij. Ik had er al eens met Spanje tegen Engeland gespeeld, maar vorig jaar besefte ik pas hoe het werkelijk is."