[Primera División] Spectaculaire comeback Betis in stadsderby

Betis Sevilla heeft vrijdagavond op spectaculaire wijze een nederlaag in de stadsderby tegen Sevilla afgewend. De ploeg van Pepe Mel werkte in eigen huis een 0-3 achterstand weg en speelde uiteindelijk met 3-3 gelijk. De Nigeraan Nosa kroonde zich tot de gevierde man met de gelijkmaker een minuut voor tijd.

Sevilla had eerder dit seizoen thuis met 5-1 gewonnen van de stadsgenoot en aanvankelijk leek de burenruzie vanuit Betis-perspectief wederom op een afgang uit te draaien. Na 33 minuten leidden de bezoekers riant met 0-3 door goals van Ivan Rakitic (2) en Alvaro Negredo.

Vlak voor rust zorgde Dorlan Pabon voor hoop bij de Betis-fans door een fout in de Sevilla-verdediging van Gary Medel af te straffen: 1-3. Na elf minuten in de tweede helft stond de wedstrijd compleet op zijn kop. Rubén Castro maakte eerst 2-3 en even later werd Medel van het veld gestuurd.

Een minuut voor tijd buitte Nosa het numerieke voordeel uit voor Betis met de gelijkmaker. De fans van de thuisploeg vierden het als een overwinning.

Submitter:  Bron: Novum