'Justitie onderzoekt deal met Lohan nader'

Lindsay Lohan moet mogelijk alsnog de gevangenis in. De deal die de 26-jarige actrice vorige week maandag sloot met justitie houdt volgens TMZ geen stand. Justitie zou de overeenkomst opnieuw onder de loep nemen.

Lohan ging onder meer akkoord met een opname in een gesloten afkickkliniek. Volgens de entertainmentwebsite bestaan in de Verenigde Staten geen geschikte klinieken voor Lindsay. Alleen gevangenen kunnen afkicken in een gesloten kliniek. "Er bestaan geen klinieken die iemand tegen diens wil vasthouden", laat de Amerikaanse afkickgoeroe Dr. Drew weten. "Dat gebeurt alleen als iemand suïcidaal is. In dat geval houden ze iemand 72 uur vast."

Lindsay kon een celstraf ontlopen door het op een akkoordje met justitie te gooien. Ze beloofde zich negentig dagen op te laten nemen, een taakstraf uit te voeren en zich psychisch te laten behandelen. Volgens TMZ gaat justitie niet akkoord met een behandeling in een normale afkickkliniek. De deal die Lindsay sloot wordt daarom opnieuw bekeken, mogelijk moet ze alsnog de bak in.

Lohan, die al vijf keer eerder probeerde af te kicken, moet uiterlijk 2 mei kunnen aantonen dat ze een geschikte afkickkliniek heeft gevonden. Haar advocaat liet vorige week nog weten op zoek te zijn naar een plek voor de getroebleerde actrice.

Lindsay lijkt zich nog niet al te veel zorgen te maken, de afgelopen dagen is ze meerdere malen feestend en drinkend vastgelegd door fotografen. Momenteel is ze in Brazilië waar ze naar verluidt grof geld verdient door een modemerk te promoten.