Schreuder: "Overwinning wel geflatteerd"

FC Twente wist zondag voor het eerst drie punten te pakken in 2013. Interim-trainer Alfred Schreuder zag de Tukkers met 0-3 winnen van FC Groningen. Na vier nederlagen en evenveel remises kon Twente eindelijk weer juichen. "Zeker eindelijk, ja. Aan het einde van de rit hebben we verdiend gewonnen, maar het was wel geflatteerd', zei Schreuder tegen Eredivisie Live. 'Vorige week hadden we de overwinning meer verdiend, maar vandaag hebben we hem gelukkig wel gepakt."

"Ik vond dat we aan de bal erg onrustig waren", aldus de interim-coach. "We straalden geen rust uit, dat gaf ik ook aan in de rust. Ondanks dat stonden we met 0-1 voor, al paste dat eigenlijk niet in het wedstrijdbeeld. Na rust hebben we het een kwartier lastig gehad. Met de inbreng van de wissels kwamen we beter in de wedstrijd."

Twente wist na het inbrengen van Nacer Chadli en Luc Castaignos uit te lopen na een ruime zege. "We hadden met Chadli en Castaignos nog twee mannen achter de hand. Met Chadli hadden we een extra wapen die de bal vast kan houden, die net wat meer rust brengt", besluit Schreuder. Twente staat na de 0-3 overwinning vijfde.