[DFB Pokal] Dost scoort voor halvefinalist Wolfsburg

VfL Wolfsburg heeft de halve finale van de DFB Pokal bereikt. Kickers Offenbach werd met 1-2 verslagen. Bas Dost was verantwoordelijk voor de tweede treffer van de subtopper.

Na een rustige eerste helft tegen Kickers Offenbach zette Ivica Olic in de 50ste minuut de openingstreffer op het bord. De spits, in de zomer overgekomen van Bayern München, dook vanaf rechts op en kopte de 0-1 binnen voor Wolfsburg.

Offenbach drong daarna enkele keren aan voor de gelijkmaker, maar Dost was na 71 minuten beslissend voor zijn club. De oud-speler van onder meer sc Heerenveen en Heracles Almelo werd bediend door Diego en kon met gemak de score verdubbelen.

Wolfsburg zat op rozen, maar bleek nog niet veilig. Negen minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd maakte Marcel Stadel de 1-2 voor Offenbach. Hij stond op de goede plek na een voorzet van de rechter kant en bracht de spanning terug in de wedstrijd.