Blizzard brengt Diablo III naar PlayStation

Blizzard maakt het actierollenspel Diablo III voor de PlayStation 3 en PlayStation 4. Dat onthulde topman Chris Metzen woensdagnacht tijdens een presentatie in New York. Het spel is echter nog niet getoond. Het is voor het eerst in dertien jaar dat het Amerikaanse bedrijf met een game voor een spelcomputer komt.

De laatste game van Blizzard voor een spelcomputer was Starcraft voor de Nintendo 64. Dit spel werd echter gemaakt door gamestudio Mass Media, onder toezicht van Blizzard. Daarna wilde Blizzard de actiegame Starcraft: Ghost nog uitgeven voor spelcomputer, maar hier zag het later vanaf.

De PlayStation-versie van Diablo III wordt volledig geüpdatet naar de laatste versie die beschikbaar is voor de pc en Mac. De game zou volgens Metzen bovendien met vier spelers tegelijk op een scherm te spelen moeten zijn. "Op deze manier willen we de wereld veroveren", grapte de topman tijdens zijn presentatie.

Het is niet bekend wanneer Diablo III voor de PlayStation 3 en PlayStation 4 in de winkel ligt. De pc- en Mac-versie van Diablo III is sinds de release in mei wereldwijd twaalf miljoen keer verkocht.