Winkel stopt met verkoop GTA V

Als je denkt dat ons nationaal ongenoegen over Quinsy Gario een geïsoleerd geval is, in Australië kunnen ze er ook wat van. Target, een grote supermarktketen met een toepasselijke naam, stopt per direct met de verkoop van GTA V na een petitie. Meer dan 40.000 mensen tekenden de petitie omdat zij vinden dat er buitensporig veel geweld tegen vrouwen in voorkomt.

De petitie verklaart, “Het is een spel dat spelers aanmoedigt om vrouwen voor het plezier te vermoorden. De prikkel is om (seksuele) daden te verrichten tegen vrouwen, om ze daarna te misbruiken of doden om verder te komen in het spel of om ‘gezondheidspunten’ te krijgen – en nu slaat Target het spel in en promoten ze de game voor jouw kerstaankopen.” Geconfronteerd met de ophef heeft Target besloten het spel uit de schappen te halen.

Pijnlijk jammer is het weer duidelijk dat de feiten er niet toe doen, maar dat de onderbuik regeert. Zoals de meeste gamers weten worden er niet alleen vrouwen gekwetst in GTA V. Soms lijden er ook mannen pijn, zoals bijvoorbeeld Floyd. Ook is de consternatie vreemd omdat de kinderen die zij willen beschermen doorgaans het spel niet kunnen kopen. Ze krijgen het van hun ouders of downloaden de game illegaal.

Het is onduidelijk of de vorige delen er nog wel liggen, of vergelijkbare games als de Saints Row-serie. Target verkoopt nog wel Wolfenstein, Max Payne 3, Far Cry 4, Hitman, Assassin’s Creed en Dishonored.

Target