Steam Machines komen in November

Valve heeft meer informatie vrijgegeven over de hardware waarmee ze straks van plan zijn het offensief te openen op consoles zoals Xbox One en PlayStation 4. Zo is er uitgebreid informatie gegeven over een nieuw streamingapparaat genaamd Steam Link, en kan worden verwacht dat de eerste Steam Machines verkrijgbaar zijn vanaf november.

De Steam Link is een apparaat dat gebruikt maakt van Valve’s Streaming technologie, en kan dus gebruikt worden om games uit je bibliotheek naar bijvoorbeeld de TV in je huiskamer te streamen. Volgens Valve werkt het concept heel simpel: je sluit de Steam Link aan op je televisie of monitor, je maakt verbinding met het internet en de Steam Link zal automatisch de bibliotheek op je Steam-account vinden. Alle games worden gestreamed op een resolutie van 1080p met een ververssnelheid van 60 Hertz. De Steam Link zal in Amerika 50 dollar kosten, wat overigens ook de prijs is van Valve's nieuwe Steam Controller.  De Steam Link is te zien op het plaatje onderaan dit bericht.

Verder is er dus ook meer informatie gekomen over de Steam Machines, die moeten gaan concurreren met andere consoles. Valve claimt dat de meest goedkope Steam Machines ongeveer even prijzig gaan worden als een PlayStation 4 en een Xbox One, maar dat deze wel een flink stuk krachtiger zijn dan de huidige consoles. De Steam Machines worden ontwikkeld door bekende hardwarebedrijven zoals Alienware en Falcon Northwest en zullen gebruik gaan maken van SteamOS, het besturingssysteem van Valve. De releasedatum voor de Steam Machines kunnen we ergens verwachten in november.

 Steam Link
Steam Machines komen in November