'Geef mij de schuld voor Diablo III'

Een paar dagen terug legde Jay Wilson het werk als producer van Diablo III neer. De forums van Blizzard staan, zoals altijd, bomvol met gejuich van teleurgestelde Diablo-fans en gezeur van boze kindertjes. Rob Pardo, de chief creative officer van Diablo III, verdedigt nu zijn voormalige teamgenoot.

"Ik weet dat de Battle.net-forums bekendstaan om de 'harde rechtvaardigheid', maar ik geloof niet dat het rechtvaardig is hoe mensen nu spreken over het vertrek van Jay van Diablo III", schrijft Rob Pardo. "Als jullie echt iemand willen aanwijzen als de schuldige, dan heb ik liever dat ik dat ben. Ik was de executive producer van het project. Ik was verantwoordelijk voor het uiteindelijke resultaat en neem de volledige verantwoordelijkheid voor de kwaliteit."

Of zijn woorden veel uitmaken is maar afwachten: Jay Wilson is namelijk niet erg geliefd bij fans van de Diablo-reeks. Zo schreef hij bijvoorbeeld 'fuck die loser' toen David Brevik, een van de ontwerpers van de eerste Diablo, kritiek leverde op de gameplay van Diablo III.