Poulsen: "Plezier in voetbal teruggevonden bij Ajax"

Christian Poulsen is na een zwerftocht door Europa dit seizoen bij Ajax terecht gekomen. De 33-jarige Deen liet weten dat hij bij de Amsterdamse club het plezier in het voetbal weer volledig heeft teruggevonden.

Bij Ajax spelen maar liefst zes Denen en dit bevalt de routinier wel. "Ja, het is heel fijn om met zoveel landgenoten te spelen. Maar ook gewoon om bij Ajax te spelen is heel leuk. Ajax wil altijd het spel maken en dat bevalt me. Al lukte dat tegen Roda JC niet zo goed", aldus Poulsen tegenover Sp!ts.

Poulsen, die onder meer bij Schalke 04, Sevilla, Juventus en Liverpool speelde, wordt zeer gewaardeerd door zijn jonge teamgenoten en geniet veel respect. "Ik respecteer hen ook. Ik geniet er echt van om omringd te zijn door jonge spelers. Het is ook leuk om te zien hoe zij zich ontwikkelen."

"Of ik me verantwoordelijk voel voor ze? Misschien wel een beetje, maar ik geniet vooral van het voetbal en de dagelijkse trainingen van de coaches. Het is ook heel inspirerend om coaches als Frank de Boer en Dennis Bergkamp te hebben. Een paar jaar geleden voelde het voetbal vaak als werk, maar nu is het plezier helemaal terug", liet de ervaren Deense middenvelder verder weten.

"Ik weet dat ik het talent niet heb van jongens als Christian (Eriksen) of Viktor (Fischer). Viktor is nu 18 jaar, als ik dat vergelijk met toen ik 18 was dan is dat een groot verschil. Op die leeftijd, wist ik niet eens zeker of ik eigenlijk wel door moest gaan met voetbal", aldus Poulsen.

Hij besluit: "Ik heb geleerd dat ik een speler ben die fysiek klaar moet zijn voor een wedstrijd. Ik ben geen voetballer die even drie man voorbij gaat. Ik ben een teamspeler, die hard moet werken."