[AC] Uitslagen en stand Groep C

Vanavond werden tijdens de African Cup of Nations 2013 ook in Groep C de eerste groepswedstrijden afgewerkt. Titelverdediger Zambia trof Ethiopië, terwijl Nigeria het op mocht nemen tegen Burkina Faso. Hieronder de uitslagen en stand in Groep C.

Zambia - Ethiopië 1-1
Titelhouder Zambia is de Afrika Cup maandag met een teleurstellend resultaat begonnen. De ploeg van Hervé Renard kwam in het Zuid-Afrikaanse Nelspruit tegen tien man van Ethiopië niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Collins Mbesuma zette Zambia in de blessuretijd van de eerste helft op voorsprong, toen Ethiopië al met tien op het veld stond na rood voor doelman Jemal Tassew. Halverwege de tweede helft bezorgde Adane Girma de Ethiopiërs toch een punt.

Saladin Said kreeg in de openingsfase twee prima kansen om Ethiopië op voorsprong te schieten. De spits van Wadi Degla zag eerst een lobje over het Zambia-doel stuiteren en miste even later ook nog een strafschop. In de 35e minuut liet vervolgens ploeggenoot Jemal zich van zijn slechtste kant zien. De goalie torpedeerde met een karatetrap een doorgebroken speler van Zambia en mocht met direct rood inrukken.

Zambia leek in een zetel te geraken, toen spits Mbesuma vervolgens in blessuretijd van de eerste helft voor de openingstreffer zorgde. De tien spelers van Ethiopië bleven zich na rust echter kranig verweren en kregen halverwege de tweede helft loon naar werken, met de gelijkmaker van Adane. Zambiaan Jacob Mulenga was op dat moment net als invaller binnen de lijnen gekomen. De spits van FC Utrecht moest vorig jaar nog de winst van Zambia op de Afrika Cup met een blessure aan zich voorbij laten gaan.