Van Rhijn: "Van Boekel had misschien ook zenuwen"

Ricardo van Rhijn boekte gisteren met Ajax een 3-0 overwinning op Feyenoord. Het was de eerste Klassieker voor de rechtsback in de Amsterdam ArenA. De verdediger had na afloop gemengde gevoelens, aangezien hij halverwege de tweede helft een rode kaart kreeg.

"Ik ben blij met de overwinning, maar baal dat ik mijn eerste klassieker in de ArenA niet heb kunnen uitspelen. Misschien had de scheidsrechter ook last van de zenuwen. Het was een onterechte tweede gele kaart, er was op dat moment geen contact", liet Van Rhijn weten.

"Ik had ook niet het gevoel dat hij voor een strafschop floot, dacht aan een schwalbe. Ik had de schijn tegen, omdat ik in de achtervolging moest. Boëtius viel en dat heeft hij goed gedaan…"

Van Rhijn was sowieso niet te spreken over het optreden van scheidsrechter Pol van Boekel. "Hij voelde de wedstrijd niet aan, gaf veel te snel en veel te veel kaarten en dat pakte niet goed voor ons uit. Ik was blij dat mijn ploeggenoten de overwinning eruit sleepten."

Zo kon hij dus tevreden de ArenA verlaten. "Ik heb de uitspraken van Boëtius ook gelezen", aldus de verdediger van Ajax. De Feyenoorder liet weten dat hij Van Rhijn wilde 'laten shaken als een milkshake. Van Rhijn: "Ik ben gek op milkshake en ga misschien wel even langs McDonald’s."