Sneijder: "Ik laat me niet opjagen"

Wesley Sneijder maakt geen haast met zijn keuze voor een nieuwe club. De Nederlander trekt zich niets aan van de druk die Inter op hem legt. Voorzitter Massimo Moratti zei eerder deze week dat het professioneel zou zijn van Sneijder als hij zo snel mogelijk aan geeft of hij wel of niet naar Galatasaray vertrekt.

Sneijder laat zich echter niet opjagen. "Het gaat me niet om het geld", zei Sneijder in gesprek met La Gazzetta dello Sport. "Net als ieder andere speler deze transferperiode heb ik tot 31 januari om een keuze te maken. Ik wil geen overhaaste beslissing nemen en ik houd er niet van hoe Inter me onder druk probeert te zetten."

Inter heeft met Galatasaray al een akkoord bereikt over de transfersom. Het is nu aan Sneijder zelf om in te gaan op het aanbod van de Turkse topclub of niet. De aanvoerder van het Nederlands elftal houdt de boot voorlopig af. Hij hoopt op een club uit de Premier League.

"Ik word bijna gedwongen om een overhaaste beslissing te nemen over mijn toekomst op een cruciaal moment in mijn leven", gaat Sneijder verder. "Ik heb niet het idee dat ik het heb verdiend om op deze manier onder druk te worden gezet." Sneijder heeft sinds september 2012 geen wedstrijd meer gespeeld voor Inter nadat hij weigerde een nieuw contract te tekenen bij de club uit Milaan.