Politie faalt bij achtervolging Mini door A'dam

De Amsterdamse politie heeft donderdagavond tevergeefs met verschillende auto's geprobeerd een zwarte Mini Cooper tot stoppen te dwingen. Agenten zagen de gestolen Mini rond 21.00 uur rijden. Een of meerdere inzittenden van de auto zouden ook zijn herkend als bekende plofkrakers.

De Mini kreeg een stopteken, maar de bestuurder van de auto negeerde het teken en sloeg op de vlucht. Verschillende politieauto's en -motoren zetten de achtervolging in. Een politieauto slaagde er in de Mini klem te rijden. Tijdens dit klemrijden vloog een politieauto het trottoir op en reed hier een aantal geparkeerd staande fietsen plat. Hierbij raakte niemand gewond.

Terwijl agenten al in gesprek waren met de bestuurder besloot deze echter opnieuw op de vlucht te slaan. De man trapte het gaspedaal in en ging er vandoor. Enkele agenten konden nog net op tijd voor de auto wegspringen. De Mini reed vervolgens met hoge snelheid via de A2 en de A9 voorbij Abcoude weg en wist uiteindelijk te ontkomen. Van de auto of de inzittenden ontbreekt voor zover bekend ieder spoor. De beschadigde politiewagen is door een kraanwagen weggesleept.

Eind december werden er minimaal twee (pogingen tot) een plofkraak gedaan in Amsterdam. De zwarte Mini, die donderdagavond achtervolgd werd, is mogelijk eerder gezien bij een ongeval. Hier vloog in de nacht van woensdag op donderdag een BMW X5 uit de bocht, waarna de inzittenden van deze auto zouden zijn overgestapt in een zwarte Mini. Of beide zaken verband houden met elkaar is nog niet duidelijk.

Kijk hier naar foto's.