Aanhouding na achtervolging door drie provincies

Een 18-jarige automobilist uit Oude Pekela is vrijdagnacht door de politie aangehouden na een achtervolging door Drenthe, Overijssel en Friesland. Ook zijn 21-jarige passagier uit Stegeren werd aangehouden. Agenten moesten de auto van de mannen rammen om hen uiteindelijk tot stoppen te dwingen.

Een politieman reed vrijdagnacht op de A28 naar Meppel toen hij voor hem een auto zag die 160 kilometer per uur reed en daarbij nogal slingerde. Ondanks een stopteken weigerde de auto te stoppen. Daarop volgde een achtervolging waarbij de mannen eerst richting Heerenveen reden, om vervolgens via een aantal dorpen in Steenwijk uit te komen.

De automobilist deed er alles aan om te ontkomen en probeerde daarbij een aantal keren politieauto's van de weg te drukken. Pas op de Oranje Nassaulaan in Wolvega wist een van de agenten de auto van de mannen te rammen en hen tot stilstand te brengen.

Beide mannen zijn meegenomen naar het bureau en daar vastgezet. De 18-jarige automobilist bleek geen rijbewijs te hebben. Vermoedelijk reed hij onder invloed van alcohol en drugs. De auto is in beslag genomen.


Aanhouding na achtervolging door drie provincies (Foto: Novum)