[WK Clubs] Chelsea moeiteloos naar finale

Chelsea heeft zich eenvoudig geplaatst voor het WK voor clubteams in Japan. De winnaar van de Champions League was in Yokohama met 3-1 te sterk voor het Mexicaanse Monterrey. Zondag in de finale stuiten de Britten op het Braziliaanse Corinthians, dat woensdag Al Ahly uitschakelde.

Chelsea had iets meer dan een kwartier nodig om op voorsprong te komen. Na een mooi hakballetje van Eden Hazard en een voorzet van Ashley Cole schoot Juan Mata raak. Aldo de Nigris miste vlak daarna met het hoofd een goede kans op de gelijkmaker.

De eerste drie minuten na rust werd de wedstrijd van alle spanning beroofd. Fernando Torres maakte er met een van richting veranderd schot 2-0 van. Bijna direct na de aftrap liep verdediger Darvin Chavez na een voorzet van Mata de bal ongelukkig in eigen doel. Pas in blessuretijd redde De Nigris de eer voor de Mexicanen.

Chelsea kan dit seizoen wel een succesje gebruiken. De Londense club sneuvelde als titelverdediger al in de groepsfase van de Champions League. In de Premier League bedraagt de achterstand op koploper Manchester United al tien punten.