[WK Clubs] Corinthians bereikt finale

Het Braziliaanse Corinthians heeft zich woensdag dankzij een 1-0 zege op Al Ahly geplaatst voor de finale van het WK voor clubteams in Japan. Paolo Guerrero kroonde zich met een rake kopbal tot matchwinnaar. De Zuid-Amerikaanse kampioen neemt het in de finale op tegen de winnaar van het duel tussen Chelsea en Monterrey, dat donderdag wordt gespeeld.

De Egyptenaren, met oud-Feyenoorder Sherif Ekramy op doel, kwamen er in de eerste helft niet aan te pas in het Toyota Stadion. Het duurde echter een halfuur voordat Corinthians het overwicht in een voorsprong had omgezet. De Peruaanse spits Guerrero, die vorig jaar nog voor HSV uitkwam, schatte een voorzet van de linkerkant goed in en kopte buiten bereik van Ekramy in de verre hoek.

In de tweede helft golfde het spel op en neer en ging Al Ahly op jacht naar de gelijkmaker. De beste kans voor de winnaar van de Afrikaanse Champions League kwam in de 65e minuut toen Corinthians-doelman Cassio Ramos, die een aantal seizoenen onder contract stond bij PSV, door goed uit te komen maar net een doelpunt voorkwam.

Al Ahly speelt zondag om de derde plaats tegen de verliezer van Chelsea - Monterrey. De finale is eveneens op zondag en wordt gespeeld in Yokohama, het stadion waar in 2002 de WK-finale tussen Brazilië en Duitsland werd gehouden.