Jeugdinternational Rekik verlengt bij City

Jeugdinternational Karim Rekik heeft zijn contract bij Manchester City met meerdere jaren verlengd. Dat meldt de Engelse landskampioen woensdag. Hoelang de 18-jarige verdediger precies heeft bijgetekend is niet bekendgemaakt. Rekik kwam vorig jaar zomer over uit de jeugdopleiding van Feyenoord.

De speler van het Nederlands elftal onder negentien jaar spreekt van een makkelijke beslissing. "City is een grote club, met een grote toekomst. Ik kan mij hier ontwikkelen als speler en als persoon, daarom heb ik besloten om bij te tekenen", zegt de Hagenaar, zoon van een Tunesische vader en een Nederlandse moeder,

Rekik mocht vorig seizoen twee keer opdraven in de hoofdmacht van de Citizens in de strijd om de League Cup. Hij werkt zijn wedstrijden echter voornamelijk af in het beloftenelftal. "Maar alleen al door te trainen met spelers als Carlos Tevez en David Silva leer ik al veel."

Vorig seizoen werd de verdediger een tijd uitgeleend aan Portsmouth. Hij speelde acht wedstrijden voor de club die uitkomt in de Championship, het een na hoogste niveau in Engeland. "Dat was een mooie ervaring, het is zeker weer een optie. Ik denk dat op huurbasis ergens spelen goed is voor mijn ontwikkeling. Dat is denk ik ook het plan dat City met mij heeft."