Chelsea ontslaat trainer Di Matteo

Chelsea heeft trainer Roberto di Matteo ontslagen. De Italiaan was sinds halverwege vorig seizoen aan het roer bij de Londense club, na het ontslag van André Villas-Boas. Met Di Matteo won Chelsea vervolgens voor de eerste keer in de historie de Champions League.

Dit seizoen vallen de resultaten echter tegen. In de competitie werd afgelopen weekend met 2-1 verloren van West Bromwich Albion, terwijl gisteren in de Champions League kansloos met 3-0 werd verloren van Juventus. Daardoor lijkt uitschakeling in het miljoenenbal nabij.

De prestaties en resultaten van Chelsea waren niet goed genoeg voor het bestuur om Di Matteo als trainer te behouden. De leiding is van mening dat een trainerswissel noodzakelijk is omdat Chelsea een belangrijke fase van het seizoen ingaat. Komende zondag staat de wedstrijd tegen lijstaanvoerder Manchester City op het programma.

Chelsea wil proberen om zo snel mogelijk een nieuwe trainer aan te stellen. Namen als Josep Guardiola en Jürgen Klopp gaan rond als mogelijke vervangers.