ATP weigert hoger prijzengeld Indian Wells

De mannentennisbond ATP heeft een voorstel van het masterstoernooi in Indian Wells om meer prijzengeld te betalen geweigerd. Dat schrijft de Amerikaanse krant The Desert Sun. De vrouwentennisbond WTA reageerde wel positief. Waarom de ATP niet instemde met het voorstel is nog onduidelijk. "Het is een verrassing voor ons", stelt toernooidirecteur Raymond Moore.

De toernooidirectie wilde zowel voor de mannen als de vrouwen achthonderddzuizend dollar extra beschikbaar stellen. Het grootste deel van dat geld zou in de eerste rondes uitbetaald moeten worden. Dit jaar ging het prijzengeld ook al omhoog, maar toen werd besloten om het bedrag voor de winnaars, finalisten en halvefinalisten van het mannen- en het vrouwentoernooi gelijk te trekken.

De laatste tijd wordt er steeds vaker voor gepleit om de spelers die in de eerste rondes van tennistoernooien verliezen beter te belonen. Die spelers maken namelijk veel kosten, maar kunnen die nauwelijks terugverdienen.

Moore heeft ATP-directeur Brad Drewett inmiddels een e-mail gestuurd. Daarin vraagt hij of het voorstel met aanpassingen wel aanvaardbaar is voor de ATP. "We wachten nu op een antwoord van de ATP." Het toernooi in Indian Wells wordt in maart gespeeld.