Vacansoleil ook volgend jaar in World Tour

De Nederlandse wielerploeg Vacansoleil-DCM zal ook volgend jaar deel uitmaken van de World Tour. Hierdoor is de ploeg verzekerd van deelname aan alle grote wedstrijden.

Naast Vacancsoleil zijn ook Astana, BMC, Cannondale (het oude Liquigas), Lampre, Omega Pharma-QuickStep, Orica-GreenEdge en Sky zeker van een licentie voor de World Tour. De voormalige Rabobankformatie en Argos-Shimano zijn nog in afwachting van een licentie voor volgend jaar. De definitieve beslissing daarover is op 10 december.

Manager Daan Luijckx is blij met de licentie: "In 2011 vroegen we voor het eerst een World Tour-licentie aan en die kregen we voor drie seizoenen. De jaarlijkse beoordeling houdt de teams scherp en we krijgen wederom de bevestiging dat we onze zaakjes op orde hebben. We zagen in 2012 meerdere malen dat we onze plek in de World Tour waard zijn en dat willen we in 2013 voortzetten."

"Eind 2010 sloten we 3-jarige sponsorcontracten af met de intentie om daarna door te gaan en weer een stap te zetten. Die intentie is er nog altijd. We zijn momenteel druk in gesprek met huidige sponsoren over de vorm en duur van verlenging en er wordt ondertussen ook gesproken met nieuwe sponsoren."