FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 2 november 2012

Skyrim krijgt binnenkort meer DLC

Bethesda heeft via Twitter een afbeelding vrijgegeven van de aankomende DLC voor Skyrim. Samen met een afbeelding heeft Bethesda daarnaast bekendgemaakt dat we maandag een trailer kunnen verwachten over de nieuwe DLC.

In de afbeelding lijkt het erop dat we te maken krijgen met Dragon Priests gezien het masker behoorlijk overeenkomt met die van een Dragon Priest. Dawnguard en Hearthfire zijn tot op heden uitgekomen op Xbox 360 en pc. Over een release voor PlayStation 3 is nog niks bekend, daarnaast is het nog maar de vraag of de DLC meteen beschikbaar is voor PlayStation 3.

Skyrim

Marathon New York alsnog afgelast

De marathon van New York is alsnog afgelast. Dit heeft het bestuur van de stad besloten.

New York werd afgelopen week zwaar getroffen door de orkaan Sandy. De marathon, die voor komende zondag op de agenda stond, zou aanvankelijk echter gewoon doorgaan. "Om zich op te beuren na wat voor veel mensen een diep treurige week is geweest", aldus burgemeester Michael Bloomberg, die forse kritiek kreeg op het besluit. Het stadsbestuur heeft nu toch besloten het evenement voorlopig uit te stellen.

De start van de marathon zou plaatsvinden op Staten Island, één van de zwaarst getroffen delen van van de stad. Er zouden ongeveer 1.000 Nederlanders meedoen aan het prestigieuze sportevenement.

[Upd] "Koopkracht nog veel meer achteruit"

De koopkracht van grote groepen Nederlanders gaat de komende jaren veel meer achteruit dan tot nog toe gedacht. Sommige Nederlanders krijgen de komende vijf jaar tot wel dertig procent minder te besteden. Dat meldt RTL Nieuws vrijdagavond op basis van berekeningen.

Maandag werd nog bekendgemaakt dat uit de doorrekening van het regeerakkoord door het Centraal Planbureau (CPB) blijkt dat de koopkracht gemiddeld gelijk blijft. Mensen met lage inkomens gaan er iets op vooruit, mensen met hoge inkomens leveren daarentegen iets in.

Dat de koopkracht van Nederlanders de komende jaren flink gaat dalen, zou niet alleen komen door de lastenverzwaringen die in het regeerakkoord staan. Ook veel maatregelen van het vorige kabinet en uit het Kunduzakkoord moeten nog worden uitgevoerd.

Daardoor zouden alleenverdieners soms tot tien procent aan besteedbaar inkomen verliezen. Gepensioneerden gaan er tot 25 procent op achteruit en een deel van de mensen met een uitkering moet zelfs dertig procent inleveren.

RTL Nieuws stelt de berekeningen te hebben voorgelegd aan het CPB, dat de cijfers zou bevestigen. De enorme koopkrachtdaling zou ook blijken uit stukken van het CPB die niet worden vrijgegeven.

Update 22.36 uur
Er zijn geen aanwijzingen dat de koopkracht van grote groepen Nederlanders de komende jaren fors achteruit gaat. Dat zei partijleider Mark Rutte (VVD) vrijdagavond tijdens het congres van de bestuurdersvereniging van zijn partij in Lunteren.

RTL Nieuws meldde vrijdagavond dat sommige Nederlanders de komende vijf jaar tot wel dertig procent minder te besteden krijgen. Voor Rutte komt dat als een verrassing. "Er is helemaal niets dat daar op wijst." Hij erkende dat sommige groepen zoals gepensioneerden of mensen met een uitkering het wel slechter kunnen krijgen, maar niet in zo'n grote mate.

Dan zou ook de economie moeten krimpen met een vergelijkbaar percentage, redeneerde Rutte. En dat gebeurt niet. Hij weigerde om specifieke maatregelen toe te zeggen om deze groepen tegemoet te komen. "Ik ga hier geen gratis uitspraken doen." Net als bij de inkomensafhankelijke zorgpremie is maatwerk nodig en moet eerst worden uitgezocht wat de plannen betekenen voor specifieke groepen, aldus Rutte.

Uitslag Roda JC - ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft vrijdag tegen Roda JC zijn ongeslagen status in uitwedstrijden in de Eredivisie behouden. In Kerkrade kwam geen van beide ploegen tot scoren: 0-0. Door de puntendeling staat ADO zevende met vijftien punten uit elf duels. De Limburgse formatie bezet de veertiende plaats met tien punten.

Roda JC

0 - 0

ADO Den Haag

 
 Gele kaart: Danilo (Roda JC), Holla, Beugelsdijk (ADO Den Haag)
 
Stadion: Parkstad Limburg Stadion, Kerkrade
Toeschouwers: 11.917
Arbiter: Weegereef
 
Opstelling:   Opstelling:
Kurto
Monteyne
Biemans
Danilo
Kádár
Donald (Hupperts/70)
De Beule
Fledderus
Affane
Malki
Németh (Lebedynski/82)
  Zwinkels
Malone
Wormgoor
Beugelsdijk
Meijers
Jansen (Visser/70)
Holla
Toornstra
Chery
Poepon (Omeruo/90+1)
Van Duinen (Vicento/56)

Hongerstaker overleden na zelfverbranding

Een voormalig politiek gevangene in Albanië die eiste dat de regering sneller een schadevergoeding zou betalen is overleden aan de brandwonden die hij opliep toen hij zich drie weken geleden in brand stak. Lirak Bejko was toen al bezig met een hongerstaking, aldus activisten.

De 47-jarige Bejko stierf vrijdag in een ziekenhuis in het Italiaanse Bari op de operatietafel. Hij was naar Italië gebracht om daar door een specialist te worden behandeld aan de brandwonden die de helft van zijn lichaam bedekten.

Bejko was samen met twintig anderen in hongerstaking gegaan. De hongerstaking werd na een maand stopgezet omdat de gezondheid van de hongerstakers achteruit was gegaan. De hongerstakers willen dat de Albanese regering haar belofte nakomt om slachtoffers van het voormalige communistische regime te compenseren. De regering heeft gezegd dat ze al is begonnen met het betalen van de schadevergoedingen.


Albanese hongerstaker overleden na zelfverbranding (Foto: Novum)

Lady Gaga lijkt op moeder Taylor Kinney

Taylor Kinney is voor Lady Gaga gevallen omdat ze hem aan zijn moeder doet denken. "Ik kijk op tegen sterke vrouwen, misschien ging ik daarom voor Gaga", vertelt de acteur aan de Britse boulevardkrant The Sun.

"Ze werkt ongelooflijk hard en is sterk en inspirerend, net als mijn moeder", aldus de 31-jarige Kinney. De acteur, die te zien was in series als Trauma en The Vampire Diaries, ontmoette zijn geliefde vorig jaar tijdens opnamen van Gaga's videoclip bij het nummer You and I.

Kinney verklaart dat hij graag een gezin wil stichten met Gaga. "Natuurlijk wil ik mijn moeder kleinkinderen geven. Ik denk dat ik een goede vader zou zijn", zegt de acteur, die zijn vriendin al heeft voorgesteld aan zijn moeder. "We hebben al een tijdje een relatie en ik ben erg gelukkig met haar."

Ook WADA niet in beroep in zaak-Armstrong

Het mondiale antidopingagentschap WADA gaat niet in beroep tegen de straf die USADA heeft opgelegd aan Lance Armstrong. Dat liet het WADA vrijdag weten in een verklaring. Armstrong raakte zijn zeven eindzeges in de Tour de France kwijt en is bovendien levenslang geschorst. Eerder nam de UCI de straffen van USADA al over.

Volgens WADA-voorzitter John Fahey heeft Armstrong een passende straf gekregen. Hij roemde de rol van de Amerikaanse antidopingwaakhond USADA, maar liet zich opnieuw kritisch uit over de UCI. "Het is niet zo dat er niets meer gedaan kon worden, omdat de renner niet positief testte", zei Fahey.

USADA concludeerde na onderzoek dat Armstrong tijdens zijn carrière stelselmatig doping gebruikte. De Amerikaan gaf eerder al aan de juridische strijd te staken, maar de UCI en WADA hadden ook nog de mogelijkheid om in beroep te gaan.


Ook WADA niet in beroep in zaak-Armstrong (Foto: Novum)

Sneijder weer op trainingsveld

Wesley Sneijder heeft zich bij zijn club Internazionale weer op het trainingsveld gemeld. De Nederlander stond een maand buitenspel vanwege een bovenbeenblessure waar hij zich in de Verenigde Staten heeft laten behandelen.

Sneijder hoopt binnen afzienbare tijd zijn rentree in de hoofdmacht van de club uit Milaan te maken. De topper van dit weekend tegen Juventus komt dan ook te vroeg voor de middenvelder. Mogelijk kan hij op 14 november wel meedoen in de oefenwedstrijd van Oranje tegen Duitsland.

'Britney Spears kan ook schrijven'

Britney Spears klimt mogelijk in de pen. De popzangeres is met It Books in gesprek over het schrijven van een roman, bevestigt een woordvoerder tegenover entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De 30-jarige Spears zou een fictief verhaal optekenen dat wel gelijkenissen vertoont met haar eigen, veelbewogen leven. Britney belandde jaren geleden enkele keren op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis, schoor haar hoofd kaal en raakte de voogdij over haar kinderen kwijt. Donderdag verwierp de rechter een zaak die haar ex-manager tegen Spears had aangespannen wegens contractbreuk en laster.

Wanneer het boek moet uitkomen, is onbekend.

Sandy ook rampzalig voor aandelen

Naast vele doden en verwoeste gebouwen heeft megastorm Sandy ook een zware impact gehad op de aandelenmarkt. Enorme hoeveelheden papieren aandelen met een waarde die in de miljarden loopt, zijn door de waterschade grotendeels verloren gegaan.

Dit meldde CNN vrijdag. De aandelen werden opgeslagen in een New Yorkse kelder die tijdens de storm eerder deze week onder water kwam te staan. The Depository Trust & Clearing Corp, het getroffen bedrijf, beheert de aandelen van meer dan 3,6 miljoen effecten, die een totale waarde van 36,5 biljoen dollar (bijna 28,5) miljard euro) vertegenwoordigen.

Uitvoerend directeur Michael Bodson kon vrijdag nog niet precies zeggen hoeveel papieren aandelen definitief zijn vergaan.

Nederlandse start Vuelta 2015 niet in gevaar

Jos Vaessen, de initiator van de start van de Vuelta 2015 in Nederland, voorziet geen al te grote problemen door het afhaken van de provincie Drenthe. Hij gaat ervan uit dat andere steden en provincies in het gat willen springen, laat hij vrijdag weten. Door het afhaken van Drenthe, dat donderdag zijn steun introk vanwege de dopingschandalen, moet er voor de eerste etappe een oplossing worden gevonden.

De Vuelta zou oorspronkelijk beginnen met een ploegentijdrit in Emmen. Volgens Vaessen is er al belangstelling getoond door andere steden. Ook over het financiële aspect maakt Vaessen zich weinig zorgen. De provinciale bijdrage was op de begroting al teruggebracht van zes naar drie ton, een bedrag dat waarschijnlijk kan worden opgevangen.

"Een Vuelta 2015 in Nederland waarop als officiële start op zaterdag 22 augustus een ploegentijdrit wordt gereden en nog vier etappes volgen, is nog steeds mogelijk en verantwoord te organiseren binnen de daarvoor gestelde financiële kaders", zegt Vaessen.

De tweede etappe van de Vuelta 2015 start in Sneek en voert via de elfstedenroute naar Leeuwarden. Een dag later wordt van Dokkum naar Zwolle gefietst. Breda en Eindhoven worden ook het toneel van een finish. De overige startplaatsen zijn nog niet bekend.

De Ronde van Spanje startte drie jaar geleden al in Drenthe. Assen was toen de uitverkorene. De drie dagen daarop stapten de renners ook op in Nederland.

Vacansoleil ook volgend jaar in World Tour

De Nederlandse wielerploeg Vacansoleil-DCM zal ook volgend jaar deel uitmaken van de World Tour. Hierdoor is de ploeg verzekerd van deelname aan alle grote wedstrijden.

Naast Vacancsoleil zijn ook Astana, BMC, Cannondale (het oude Liquigas), Lampre, Omega Pharma-QuickStep, Orica-GreenEdge en Sky zeker van een licentie voor de World Tour. De voormalige Rabobankformatie en Argos-Shimano zijn nog in afwachting van een licentie voor volgend jaar. De definitieve beslissing daarover is op 10 december.

Manager Daan Luijckx is blij met de licentie: "In 2011 vroegen we voor het eerst een World Tour-licentie aan en die kregen we voor drie seizoenen. De jaarlijkse beoordeling houdt de teams scherp en we krijgen wederom de bevestiging dat we onze zaakjes op orde hebben. We zagen in 2012 meerdere malen dat we onze plek in de World Tour waard zijn en dat willen we in 2013 voortzetten."

"Eind 2010 sloten we 3-jarige sponsorcontracten af met de intentie om daarna door te gaan en weer een stap te zetten. Die intentie is er nog altijd. We zijn momenteel druk in gesprek met huidige sponsoren over de vorm en duur van verlenging en er wordt ondertussen ook gesproken met nieuwe sponsoren."

Kramer stelt beslissing over NK-deelname uit

Sven Kramer weet nog niet of hij volgende week kan deelnemen aan het NK afstanden in Heerenveen. De 26-jarige schaatser van TVM heeft last van zijn rug en hakt pas kort voor aanvang van het toernooi de knoop door, liet hij vrijdag weten. Kramer liep de blessure vorige maand op bij een val van een schommel.

"Ik heb meer last van mijn rug dan ik zou willen", zegt de olympisch kampioen op de 5000 meter. "Ik heb de beslissing over het NK nog niet gemaakt. Ik wil het zolang mogelijk aankijken." De Fries miste twee jaar geleden het gehele seizoen door een blessure aan zijn rechterbeen.


Kramer stelt beslissing over NK-deelname uit (Foto: Novum)

Triggerfinger krijgt dubbel platina voor cover

Triggerfinger is vrijdag in De Wereld Draait Door verrast met dubbel platina voor de single I Follow Rivers. Het Belgische trio kreeg de onderscheiding uit handen van Matthijs van Nieuwkerk.

Triggerfinger domineerde wekenlang de Nederlandse en Vlaamse hitlijsten met hun cover van I Follow Rivers, dat origineel van de Zweedse singer-songwriter Lykke Li is. De Belgen braken door in Nederland nadat ze bij Giel Beelen op 3FM hadden opgetreden.


Live op Lowlands door Triggerfinger


En de originele versie

Schippers: gevolgen zorgpremie bestuderen

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) gaat de komende tijd alle gevolgen bekijken van de komst van een inkomensafhankelijk zorgpremie zoals VVD en PvdA hebben afgesproken in het regeerakkoord. Het gaat dan om de consequenties voor onder meer de inkomens, de arbeidsmarkt en voor het hele zorgstelsel.

Schippers zei dat vrijdag na afloop van haar gesprek met formateur Mark Rutte. Net als in het huidige demissionaire kabinet is VVD'er Schippers ook in de nieuwe coalitie met de PvdA minister van Volksgezondheid. Ze wil zo snel als verantwoord is met "een goede regeling" voor de zorgpremie naar buiten komen. "Het is ontzettend complex, omdat er heel veel regelingen in elkaar grijpen."

Schippers: gevolgen zorgpremie bestuderen
Schippers: gevolgen zorgpremie bestuderen (Foto: ANP)

Islamisten Egypte eisen invoering sharia

Honderden ultraconservatieve Egyptische moslims zijn vrijdag in Caïro de straat opgegaan om de invoering van de sharia, de strenge islamitische wetgeving, te eisen. De betogers, velen met lange baard, hielden een protestmars naar het Tahrir-plein onderwijl scanderend "Het volk wil dat de wet van Allah wordt ingevoerd".

Verwijzingen naar de sharia en de manier waarop deze worden verwoord in de nieuwe Egyptische grondwet zijn een zeer omstreden kwestie en hebben het land in twee kampen verdeeld. Het ene kamp wil stevige taal waarmee verzekerd wordt dat sharia volledig wordt ingevoerd, het andere kamp vreest dat Egypte verandert in een theocratie en dat de burgerlijke vrijheden in gevaar zijn.

Invoering van de sharia zou kunnen betekenen dat het definitief gedaan is met de mensenrechten in Egypte. Bovendien zou er sprake kunnen zijn van het vernietigen van de talrijke historische kunstschatten die het land rijk is, aangezien deze per definitie strijdig zijn met de islamitische wetgeving.

Verzekeraars tegen eigen risico-maatregel

Ziektekostenverzekeraars zullen zich verzetten tegen het inkomensafhankelijk maken van het eigen risico in de zorg. Ze willen namelijk de inkomens van hun klanten niet controleren, zo meldde Nu.nl vrijdagmiddag.

Erno Kleijnenberg, directeur van zorgverzekeraar ONVZ en bestuurslid bij Zorgverzekeraars Nederland, is faliekant tegen de maatregel, die ervoor zorgt dat het eigen risico gaat variëren tussen 180 en 595 euro. "We beschikken al over medische gegevens van de verzekerden. Daar moet het wel bij blijven."

Ook het inkomensafhankelijk maken van de zorgpremie laakt Kleijnenberg.

Verzekeraars tegen eigen risico-maatregel
Verzekeraars tegen eigen risico-maatregel (Foto: ANP)

Stivoro: aantal rokers neemt toe

Voor het eerst sinds lange tijd neemt het aantal rokers in Nederland weer toe. Dat meldt antirookstichting Stivoro vrijdag. Rookte in 2011 nog gemiddeld 25 procent van de Nederlanders boven de 18 jaar, eind dit jaar is dat ruim 26 procent als de huidige tendens zich doorzet. In absolute aantallen bedraagt de stijging circa tweehonderdduizend mensen.

Vorig jaar telde Nederland nog het laagste percentage rokers ooit. Dat kwam volgens Stivoro deels doordat vergoeding voor deelname aan programma's om te stoppen met roken werd opgenomen in de basiszorgverzekering. Honderdduizenden mensen stopten vorig jaar met roken.

Stivoro denkt dat veel van deze mensen weer zijn gaan roken. De vergoeding is inmiddels weer uit het basispakket verdwenen. Op dit moment rookt 25,7 procent van de Nederlanders boven de 18 jaar. Als de tendens zich doorzet, is dat percentage eind dit jaar 26,2 procent.

Poolse verdacht van ombrengen pasgeboren baby's

De Poolse autoriteiten hebben een Poolse vrouw aangehouden die ervan verdacht wordt minstens vijf van haar baby's kort na de geboorte te hebben omgebracht. Dat heeft het openbaar ministerie in de stad Lomza in het noordoosten van Polen vrijdag meegedeeld.

De vrouw, de 41-jarige weduwe Beata Z., heeft volgens officier van justitie Maria Kudyba tussen 1998 en 2012 acht kinderen gebaard, van wie er nog maar twee in leven zijn. Vier babylijkjes zijn gevonden op haar boerderij in Hipolitowo, naar een vijfde wordt nog gezocht. Onderzoekers proberen ook te achterhalen wat er met het zesde kind is gebeurd.

Het DNA van de kinderen zal worden onderzocht om te bevestigen dat Beata Z. inderdaad hun moeder is. De vrouw zelf zal psychiatrisch worden onderzocht.

Sociaalwerkers waarschuwden deze zomer de politie toen zij geen baby zagen nadat Beata Z. overduidelijk zwanger was geweest.

Dino S. eist andere gevangenis

Dino S. moet per direct worden overgeplaatst naar een normale gevangenis waar het regime minder streng is. Dat zegt zijn advocaat Marnix van der Werf vrijdag. Hij heeft een kort geding aangespannen omdat de vermeende topcrimineel nu op de verkeerde plaats vast zou zitten.

S. kreeg in augustus weliswaar een andere cel na een uitspraak van de beroepscommissie van de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming maar volgens Van der Werf is hij er niet bepaald op vooruit gegaan. S. ging van de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) naar een afdeling voor gedetineerden met gedragsproblemen in Vught.

"Daar zitten gevaarlijke en gestoorde mensen die vastzitten voor geweldsmisdrijven", aldus Van der Werf. Hij meent dat S. een 'gedetineerde als ieder ander' is sinds de rechtbank zijn voorarrest in het Passageproces ophief. "Hij zit nu alleen nog vast voor een oude drugszaak en zou dus eigenlijk in een normale gevangenis moeten worden gezet."

Volgens Van der Werf weten ze dat bij justitie ook. Hij denkt dat hij daarom een goede kans maakt om het kort geding te winnen.

Moeder doodt kind om trage koranstudie

Regelmatig zeggen moslimextremisten dat we ons gewoon tot de islam moeten bekeren, als we willen blijven leven. Maar voor één vrouw was zelfs dat niet genoeg. Ze doodde haar zoon omdat z'n koranstudie niet voorspoedig genoeg verliep.

Yaseen Ali Ege was een doodnormale zevenjarige, met één grote handicap: een gestoorde moeder met reliwaan. In de hoop dat haar zoon een hafiz [iemand die de koran uit z'n hoofd kent, red] zou worden, deed ze hem op gevorderde cursussen bij de lokale moskee, en ze stelde een deadline: Yaseen moest binnen 3 maanden 35 pagina's uit zijn hoofd kennen.

Yaseen had echter hele andere plannen. In plaats van als een vrome moslim een sprookjesboek uit z'n hoofd te leren, deed hij liever heidense en verdorven dingen als spelen met z'n vriendjes. "Yaseen was niet erg goed," zo vertelde moeder Sara: "na één jaar oefenen kende hij pas één hoofdstuk".

Sara, 32 jaar en universitair opgeleid, besloot naar eigen zeggen op aandringen van Satan haar zoon eens wat pedagogische tikken te geven. Met een hamer, een slipper en haar vuisten, welteverstaan. Het blijkt dat zevenjarige jochies er niet zo goed tegen kunnen als je ze met een hamer bewerkt, want Yaseen gaf de geest. Sara verklaarde later dat ze zich oneindig veel beter voelde toen ze het kind had doodgeslagen.

Dat Sara ondanks haar reliwaan nog een beetje besef van goed en slecht had, bleek wel uit het feit dat ze de moord probeerde te verdoezelen: ze stak het lijk in brand. In eerste instantie werkte haar misleiding, want men dacht dat het jochie overleden was in een huisbrand. Eén van de brandweermannen heeft zelfs nog geprobeerd Yaseen te reanimeren. Autopsie wees echter al snel uit dat hij al daarvoor niet meer in leven was.

Een rechter in hun thuisstad Cardiff buigt zich momenteel over de zaak. Sara ontkent alles, en Yaseen's vader Yousuf staat nog steeds achter zijn vrouw.

Brand dierenpark Emmen aangestoken

De brand die woensdagnacht woedde in het Dierenpark in Emmen is aangestoken. Dat blijkt uit forensisch onderzoek, meldt de politie vrijdag. Vermoedelijk is er een verband met twee kleine brandjes eerder die nacht in het centrum van Emmen.

De politie doet verder geen uitspraken over waar en hoe de brand precies is aangestoken, en komt graag in contact met mensen die iets gezien hebben.

De brand in de dierentuin brak rond 03.00 uur uit aan de rand van het park, bij de Hoofdstraat. Een restaurant werd verwoest, maar de dieren waren niet in gevaar. Rond 07.45 uur was de brand geblust.


Brand dierenpark Emmen aangestoken (Foto: Novum)

135 miljoen euro voor waterveiligheid Limburg

Om de waterveiligheid in het Limburgse gebied Ooijen-Wanssum te vergroten trekt het kabinet 135 miljoen euro uit. Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Joop Atsma (CDA) besteedt dat geld onder meer aan de aanleg en verbetering van dijken en aan de inrichting van gebieden waar water heen kan als het peil van de Maas plotseling stijgt.

''Limburg moet droge voeten kunnen houden", zegt Atsma. "Met het bedrag van 210 miljoen voor het totale project leggen rijk en regio een stevige basis om het gebied veiliger en tegelijk ook mooier te maken.''

Door de maatregelen zakt het peil van de Maas bij hoogwater met 35 centimeter. De dijken moeten zo een hoogwatersituatie aankunnen die eens in de 250 jaar voorkomt, zo meldt het ministerie.

Tilburg schrapt wietpas als eerste

Klanten van Tilburgse coffeeshops hoeven zich voortaan niet meer te registeren. Dat heeft burgemeester Peter Noordanus vrijdag afgesproken met politie en justitie vooruitlopend op de uitwerking van het regeerakkoord.

Ook wordt niet gecontroleerd en handhavend opgetreden op bezoekers die geen identiteitsbewijs of uittreksel van het bevolkingsregister mee hebben, om zo aan te kunnen tonen dat ze uit Nederland komen. Noordanus vindt dat overbodig, bevestigt een woordvoerder van de gemeente desgevraagd.

Tilburg is voor zover bekend de eerste gemeente die al vooruitloopt op de plannen. VVD en PvdA willen de wietpas schrappen, maar klanten van coffeeshops zouden in de toekomst wel een identiteitsbewijs of uittreksel moeten tonen.

Coffeeshops reageerden afgelopen week al verdeeld op de plannen uit het akkoord. Sommige steden willen toeristen ook wiet blijven aanbieden. Het ministerie van Veiligheid en Justitie benadrukte dat daar nog geen afspraken over zijn gemaakt.

DmC graag gemakkelijk of moeilijk?

Capcom heeft vier nieuwe moeilijkheidsgraden aangekondigd voor DmC. Deze zullen de speler dwingen om een nieuwe speelstijl te gebruiken en vullen de eerste drie moeilijkheidsgraden perfect aan.

Dit zijn de vier nieuwe moeilijkheidsgraden.

Son of Sparda: Nieuwe layout voor vijanden en sterkere vijanden.

Dante Must Die: Zoals Son of Sparda, inclusief de sterkste vijanden en moeilijkste vijandengolven.

Heaven or Hell: Iedereen, ook Dante, sterft na één aanval.

Hell and Hell: Alleen Dante sterft na één aanval.

DmC komt in 2013 uit voor PlayStation 3 en Xbox 360.

DmC

Britse koninklijke lijfwacht lost per ongeluk schot

De Britse politie heeft een onderzoek ingesteld naar een koninklijke lijfwacht die per ongeluk een schot heeft gelost met zijn dienstwapen terwijl hij in een auto zat. Het zou gaan om een van de mensen die het huis van prins William en zijn vrouw Kate Middleton bewaakt.

De politie heeft vrijdag bevestigd dat het incident zich vorige week voltrok in het noorden van Wales. De kogel ging door de bodem van de auto, maar geen van de officieren die in de auto zaten raakte gewond. De man mag geen vuurwapen dragen zolang het onderzoek duurt.

Jongen gewurgd door eigen sjaal

Een 8-jarige jongen is vrijdagmiddag zwaargewond geraakt in een speeltuin in het Brabantse Steenbergen doordat hij met zijn sjaal vast kwam te zitten aan een boomtak. Het kind werd buiten kennis aangetroffen, meldt de politie.

Het bewusteloze kind werd rond 13.45 uur aangetroffen in de speeltuin aan de Vlamingvaart. Het slachtoffertje is gereanimeerd en na stabilisatie samen met zijn moeder naar een ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd.

Uitslag tweede vrije training Abu Dhabi

Sebastian Vettel heeft in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Abu Dhabi de snelste tijd gereden. De Duitser noteerde in zijn Red Bull een tijd van 1.41,751 en was hiermee nipt sneller dan McLaren-coureur Lewis Hamilton. Diens teamgenoot Jenson Button reed de derde tijd.

Uitslag

Pos Coureur Team Tijd Ronden
1 Sebastian Vettel Red Bull 1:41.751 34
2 Lewis Hamilton McLaren 1:41.919 34
3 Jenson Button McLaren 1:42.412 36
4 Mark Webber Red Bull 1:42.466 21
5 Romain Grosjean Lotus 1:42.500 34
6 Kimi Räikkönen Lotus 1:42.532 28
7 Fernando Alonso Ferrari 1:42.587 31
8 Felipe Massa Ferrari 1:42.823 33
9 Pastor Maldonado Williams 1:42.998 37
10 Sergio Perez Sauber 1:43.106 36
11 Bruno Senna Williams 1:43.191 34
12 Nico Rosberg Mercedes 1:43.200 36
13 Nico Hulkenberg Force India 1:43.255 34
14 Michael Schumacher Mercedes 1:43.267 32
15 Paul di Resta Force India 1:43.578 34
16 Kamui Kobayashi Sauber 1:43.689 32
17 Daniel Ricciardo Toro Rosso 1:44.260 27
18 Jean-Eric Vergne Toro Rosso 1:45.005 19
19 Vitaly Petrov Caterham 1:45.245 36
20 Heikki Kovalainen Caterham 1:45.782 33
21 Timo Glock Marussia 1:46.589 36
22 Charles Pic Marussia 1:46.671 32
23 Pedro de la Rosa HRT 1:46.707 26
24 Narain Karthikeyan HRT 1:47.406 35

Badr Hari wil in therapie

Badr Hari wil in therapie om zijn agressiviteit in toom te houden. Dat zei Hari's advocaat Bénédicte Ficq vrijdag in de Amsterdamse rechtbank. De zaak is voor Hari een 'wake-upcall'. De K1-vechter is bereid zich niet meer in het uitgaansleven te storten totdat de rechter uitspraak heeft gedaan, hij is er klaar mee.

Hari heeft zakenman Koen Everink geslagen omdat die zijn vriendin Estelle Cruijff had beledigd, aldus Ficq. De 27-jarige vechtsporter had de 'corrigerende' tik oorspronkelijk ontkend omdat hij zijn vriendin in bescherming wilde nemen, zei de raadsvrouw. Cruijff heeft het in eerste instantie opgenomen voor haar vriend, maar zegt nu wegens haar psychische gesteldheid geen verklaring af te kunnen leggen. "Dit wil ze nooit meer meemaken", zei Ficq.

Hari is daarom volgens haar bereid zich aan alle voorwaarden te houden die de rechter oplegt, zoals een avondklok. Ook zal hij geen contact opnemen met getuigen of slachtoffers en is hij bijvoorbeeld bereid 'sporttherapie' te volgen. Hij wil zijn sportcarrière oppakken en wil nog één kans. "Hij weet dat het zijn laatste is", aldus de advocaat, die eraan toevoegde dat de sportloopbaan van Hari niet lang meer kan duren.

De K1-vechter, die sinds eind juli in de gevangenis zit voor de mishandeling in een skybox in de Amsterdam Arena tijdens dancefeest Sensation, heeft bekend Everink een keer te hebben geslagen. Anderen zouden hem daarna hebben afgetuigd. Het OM verdenkt hem van een poging tot doodslag. Hari wordt verdacht van nog zeven andere geweldsdelicten.

Zijn advocaat stelt dat hij het slachtoffer is van een mediaproces. "Hij is neergezet als monster, psychopaat en butcher." Badr'tje moet hangen, voerde zij aan. De advocaat stelde dat veel getuigen de gebeurtenissen later hebben gereconstrueerd en zich hebben laten beïnvloeden door de media en de beeldvorming. De verklaringen en het technische bewijs zijn volgens haar onvoldoende om Hari als hoofdschuldige aan te wijzen.

Volgens justitie is er genoeg bewijs om Hari langer in de cel te houden. De rechtbank houdt nog deze maand een zogeheten schouw in en rondom de skybox. De rechtszaak gaat waarschijnlijk medio januari verder.

'Van Rey omgekocht door projectontwikkelaar'

De ex-wethouder van Roermond Jos van Rey wordt ervan verdacht zich te hebben laten omkopen door de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol. Dat hebben bronnen bij justitie tegen NRC Handelsblad gezegd. Van Pol zou de tweede verdachte zijn in het corruptieonderzoek.

Het onderzoek naar Van Rey is volgens de krant gericht op vastgoeddeals en besluiten van de gemeente waardoor Van Pol bevoordeeld zou zijn. De twee waren volgens de NRC bevriend en Van Rey verbleef regelmatig in de vakantievilla van Van Pol in Saint-Tropez. De projectontwikkelaar zou bovendien geld hebben gestopt in het adviesbureau van de kinderen van Van Rey. Het adviesbureau financierde verkiezingscampagnes van VVD'ers.

Een onderzoekscommissie concludeerde in maart dat Van Rey jarenlang de schijn van belangenverstrengeling heeft gewekt door zijn vriendschap met Van Pol. De commissie concludeerde echter ook dat er geen bewijs is dat de VVD'er zichzelf heeft verrijkt of de gemeente financieel heeft benadeeld.

De projectontwikkelaar zegt niets van justitie te hebben gehoord. "Ik betreur het ten zeerste dat in diverse publicaties rondom het onderzoek mijn naam wordt genoemd en ik aldus ten onrechte in verband wordt gebracht met een corruptieonderzoek", aldus Van Pol in een reactie in de krant.

Van Reys advocaat Gitte Stevens zegt in een reactie tegen L1 dat haar cliënt zich door niemand heeft laten omkopen, ook niet door zijn vriend Van Pol. Ze bevestigt dat de twee al eerder onderwerp van onderzoek zijn geweest en dat er destijds geen sprake was van onregelmatigheden. Stevens kon vrijdagmiddag niet direct reageren.

De 67-jarige Van Rey wordt verdacht van het lekken van vertrouwelijke informatie en corruptie. Twee weken geleden deed justitie een inval in zijn woning. Ook het stadhuis van Roermond en de woningen van zijn kinderen werden doorzocht. Hij stapte begin vorige week op als wethouder in Roermond en als Eerste Kamerlid.

Agent vervolgd voor neerschieten gezochte man

Een agent die in april vorig jaar in Ravenstein een man neerschoot die landelijk stond gesignaleerd, wordt vervolgd voor poging tot doodslag. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Den Bosch vrijdag. Wat de agent volgens het OM precies fout heeft gedaan, wil een zegsvrouw niet zeggen.

De destijds 41-jarige gezochte man werd na een achtervolging in zijn bovenlichaam geraakt door een politiekogel. Hij raakte daardoor niet levensgevaarlijk gewond. Volgens het OM heeft de agent die nu wordt vervolgd opzettelijk gericht op het lichaam van het slachtoffer geschoten.

De 41-jarige man was langdurig achtervolgd, van Apeldoorn via de A50 tot ver in Brabant. Onderweg beging hij diverse verkeersovertredingen. Zo reed hij veel te hard. De auto werd bij Ravenstein klemgereden. Toen agenten de inzittenden wilden aanhouden, loste de agent het schot.

Berdych ook vroegtijdig uitgeschakeld in Parijs

Het masterstoernooi van Parijs is weer een geplaatste speler armer. Na eerder Andy Murray en Novak Djokovic werd ook Tomas Berdych, de nummer vijf van de plaatsingslijst, vroegtijdig uitgeschakeld. De Tsjech verloor vrijdag verrassend in de kwartfinale van de Fransman Gilles Simon: 4-6 en 4-6.

Simon had aan een break genoeg om de eerste set naar zich toe te trekken. In het tweede bedrijf liep de Tsjech gauw uit naar een 4-0 voorsprong en leek er een beslissende set in de maak. De Fransman hervond echter voor eigen publiek zijn vorm uit de eerste set en gunde Berdych vervolgens geen game meer.

In de halve finale neemt Simon het op tegen de bedwinger van Murray, de Pool Jerzy Janowicz, of de als achtste geplaatste Serviër Janko Tipsarevic, die donderdag een ticket voor de ATP World Tour Finals veiligstelde.

Het indoortoernooi werd voor de start al beroofd van zijn twee publiekstrekkers. Roger Federer, de nummer een van de wereld, meldde zich af met een blessure. Ook Rafael Nadal was nog te geblesseerd om te kunnen spelen. Met de uitschakeling van Murray en Djokovic is de Spanjaard David Ferrer, als nummer vier geplaatst, de hoogst overgebleven speler in het schema.

Grosjean rekent op contractverlenging

Romain Grosjean gaat er vanuit dat hij ook komend seizoen voor het Formule 1-team Lotus zal racen. Het team uit Enstone bevestigde eerder deze week zijn teamgenoot Kimi Räikkönen voor 2013, maar over de Fransman werd niet gesproken.

Grosjean stond in Bahrein en Hongarije op het podium, maar kwam evenzovele malen in opspraak door startcrashes. Hij heeft in de afgelopen races getoond hiervan geleerd te hebben en staat nu in de titelstrijd achtste met negentig punten. "Het team heeft veel vertrouwen in me getoond op de momenten dat ik het wat moeilijker had en we zijn ook nog druk bezig alle problemen op te lossen. Er is dan ook geen reden om aan te nemen dat de relatie in de toekomst zou verslechteren."

Hi Flashback Tracks (adv.)

Deze week hebben de FOK!webloggers een flashback naar het verleden. Vandaag vertelt Mirel over zijn Hi Flashback Track.

Ik ben geboren in 1989, en in m'n iets jongere jaren keek ik graag naar de videoclips op MTV. Pretty Fly (For a White Guy) van The Offspring vond ik erg leuk om te horen. Kijken durfde ik niet zo, zo met die dansende halfnaakte meisjes!!!!!!! Gelukkig kwamen ze later met een andere hit waarvan de videoclip kleine jongetjes niet verlegen maakte.

Ben je zelf ook benieuwd naar tracks uit jouw verleden? Vul dan op de site van Hi Flashback Tracks jouw geboortejaar in en geniet van nummers vol met goede herinneringen.

Denswil waarschijnlijk vervanger van Moisander

Stefano Denswil vervangt hoogstwaarschijnlijk zaterdag tegen Vitesse de geschorste Niklas Moisander in het hart van de verdediging bij Ajax. Dat heeft trainer Frank de Boer vrijdag gezegd. De 19-jarige verdediger maakte woensdag in de bekerwedstrijd tegen ONS Sneek zijn debuut, tot tevredenheid van De Boer. "Hij speelde goed en doet dit ook al een tijdje bij Jong Ajax."

Miralem Sulejmani ontbreekt in de selectie van de Amsterdammers. Hij wordt vervangen door de jonge Deen Lucas Andersen. Voor de 18-jarige Andersen is het zijn eerste selectie sinds zijn overstap deze zomer van Aalborg. "Je moet keuzes maken. Sulejmani's contract loopt af en de tijd is rijp Andersen erbij te halen", lichtte De Boer zijn keuze toe.

Derk Boerrigter, die zich woensdag in het bekerduel met ONS Sneek in de rust moest laten vervangen met een blessure, zit zaterdag gewoon bij de selectie. De linksbuiten die er vorig seizoen lang uit lag met een rugkwetsuur is fit genoeg om te kunnen spelen.

De Boer waakt voor nieuw puntverlies. De achterstand op koploper FC Twente is al opgelopen tot zeven punten."We mogen geen punten meer morsen, zeker niet thuis." De Amsterdammers speelden dit seizoen al zes keer gelijk, en gaf daarbij vijf keer een voorsprong weg. Gelukkig zijn we eraan gewend om in korte tijd veel belangrijke wedstrijden te spelen."

De coach verheugt zich op het weerzien met Theo Janssen, die deze zomer terugverhuisde naar Vitesse."Hij heeft hier een mooi jaar gehad en is met Ajax kampioen geworden. Wel is het te hopen dat ik kan lachen na de wedstrijd, en niet Theo."

Om Vitesse, dat derde staat in de competitie, te bombarderen tot titelfavoriet vindt De Boer nog te vroeg."Ze krijgen nu een reeks lastige wedstrijden. Als ze daar goed doorheen komen kun je zeggen of Vitesse titelkandidaat is of niet."

Vodafone faalt met sms'jes

Vodafone heeft vanochtend lichtelijk gefaald met de databundels van haar klanten. Een aantal klanten heeft sms'jes gekregen met de tekstmededeling dat hun bundel bijna op was.

"Je hebt 75% datavolume binnen je bundel verbruikt.", was er in het sms'je te lezen. Verder stond er informatie over tarieven en andere bundels in.  

Dit bericht is vreemd te noemen, want het is pas de tweede dag van de maand. In het bericht was verder te lezen hoe je een grotere bundel kunt afnemen. De provider heeft na een grote stroom tweets gereageerd op de storing met de mededeling dat het inderdaad om een fout gaat: "We krijgen hier meerdere meldingen over, de sms klopt waarschijnlijk niet. Bekijk je correcte tegoed in My Vodafone."

Hoeveel klanten de melding precies hebben ontvangen is niet duidelijk.
 

Vodafone stuurt foutief SMS'je met melding over databundel.
Vodafone stuurt foutief SMS'je met melding over databundel.

 

Piraat gepakt door homoporno

Piraten komen altijd een beetje gay over: een boot vol gebronsde mannen, oorbellen, papegaaien, kleren met franjes, Orlando Bloom, het is allemaal nogal verdacht. Over de seksuele voorkeur van één Amerikaanse piraat hoeven we ons echter geen vragen meer te stellen. Hij werd gepakt nadat hij een tiental films met homoporno uploadde met BitTorrent.

Kywan Fisher uit Illinois kocht en uploadde tien films van pornoproducent Flava Works, in weerwil van copyrightwetten. Zoals jullie vast weten is Flava Works gespecialiseerd in homoporno met negers en latino's. Helaas voor Kywan zijn ze bij Flava Works een beetje anaal over beveiliging, want ze stoppen een unieke code in de software van iedere film, die gelinkt is aan de koper. Zo hadden ze hem weldra te pakken.

Wellicht moet Kywan nu zelf zijn kontje gaan verkopen, want hij heeft een boete van 150.000 dollar per film gekregen, in totaal 1,5 miljoen dollar. Dit kwam mede doordat hij weigerde zichzelf te verdedigen. De rechter verklaarde dat hij geen andere optie zag dan ten faveure van de aanklager te oordelen.

Vijftien anderen kwamen er beter vanaf: zij werden voor soortgelijke copyrightinbreuken aangeklaagd, maar vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Dit komt mede doordat een federale rechter in mei oordeelde dat een IP-adres niet voldoende bewijs is om iemand voor internetpiraat uit te maken.

Matteo van der Grijn hoopt op filmcarrière

Matteo van der Grijn zou graag in films spelen. "Het is wel een wens van mij om meer film te doen en die kant te ontdekken", zegt de toneelacteur tegen Novum Nieuws. Hij speelt momenteel één van de hoofdrollen in de musical Soldaat van Oranje. "Ik hoop dat er leuke filmrollen op mijn pad komen."

De 31-jarige acteur is niet van plan het theater de rug toe te keren. "De combinatie lijkt me heel leuk", vertelt hij. "Ik houd ontzettend van theater." Toch hoopt Van der Grijn ooit door te breken op het witte doek.

"Ik zou wel een goede karakterrol willen spelen, waar je je tanden in kan zetten." De acteur vindt dat de Nederlandse filmwereld wel een frisse wind kan gebruiken. "Er wordt vaak saai gecast in Nederland. Een mooie jongen speelt vaak een mooie jongen", begint de acteur. Hij vindt dat de filmmakers een voorbeeld moeten nemen aan Hollywood.

"Daar zien ze een jongen die er leuk uitziet en die scheren ze dan kaal en laten ze een ontzettende eikel spelen", weet Van der Grijn. "Zo'n rol zou ik wel willen spelen."

Matteo van der Grijn

Lauren Verster vindt afzien 'lekker'

Lauren Verster vindt het geen probleem dat ze het tijdens opnames van Expeditie Poolcirkel soms zwaar te verduren kreeg. "Afzien kan ook lekker zijn", zegt de 32-jarige presentatrice voor de camera van Novum Nieuws.

Ondanks dat Verster niet als kandidaat meedoet maar het avonturenprogramma presenteert, had ze het af en toe zwaar. "Ik wacht de kandidaten op. Dat wil zeggen dat ik zes uur lang in de vrieskou op een ijssteen zit te wachten."

Toch houdt Verster wel van afzien. "Ik vind dat wel fijn", doet ze uit de doeken. "Ik vind angst ook soms fijn, dat je niet weet of het goed afloopt. En dan ben je net ontsnapt aan dat het misging, dat is wel een lekker gevoel."

Verster twijfelt dan ook niet of ze nog een seizoen zou presenteren van Expeditie Poolcirkel, dat vanaf volgende week maandag wordt uitgezonden. "Ja zeker, dat zou ik wel doen."

Jan Smit alweer verdreven van top hitlijsten

Jan Smit heeft slechts een week kunnen genieten van zijn koppositie in zowel de Single Top 100 als de Album Top 100. De Volendammer is in de lijst met singles verslagen door Adele met Skyfall. De albumlijst wordt deze week aangevoerd door Bløf met Hier - Het Beste van 20 Jaar Bløf.

Sla Je Armen om Me Heen, een duet van Smit en Roos van Erkel, is afgezakt naar de derde plaats. Het nummer is de titelsong van Het Bombardement, waarin de zanger zijn acteerdebuut maakt. Ook Smits album Vrienden staat deze week derde. In de albumlijst komt eindbaas Jannes verder nieuw binnen op de tweede positie met Live in Ahoy.

Manolev profiteert van blessure Van Bommel

Stanislav Manolev keert terug in het elftal van PSV. De Bulgaarse verdediger keert terug van een schorsing en krijgt van coach Dick Advocaat direct een plaatsje in de basis. Omdat Mark van Bommel nog geblesseerd is schuift Atiba Hutchinson door naar diens positie. Manolev vervangt de Canadees dan achterin.

De afgelopen wedstrijden liet Advocaat Marcel Ritzmaier en Peter van Ooijen op het middenveld spelen, maar tegen Heracles Almelo kiest de oefenmeester voor routine. "Ritzmaier en Van Ooijen hebben het aardig gedaan, maar Hutchinson is een stuk verder op die positie. Die jonge jongens krijgen de tijd zich te ontwikkelen, maar nu kiezen we voor zekerheden."

Van Bommel is overigens weer op de weg terug, vertelde Advocaat. "Hij gaat dinsdag weer voluit met de groep meetrainen." Memphis Depay zit even in de lappenmand. Hij raakte in het bekerduel tegen EHC geblesseerd aan zijn enkel. "Hij is er een of twee weken uit", weet Advocaat. "Hij heeft een bandje verrekt."

Groot verlies voor Marussia in 2011

Het Formule 1-team Marussia heeft in 2011 een verlies van 79 miljoen dollar genoteerd, zo meldt journalist Christian Sylt. Hij meldt in The Guardian dat de baas van het team, Andy Webb, probeert nieuwe investeerders en sponsoren aan te trekken.

Volgens Webb zijn de onderhandelingen in een vergevorderd stadium, maar nog niet in een afrondende fase. Hij heeft in ieder geval als voordeel dat Marussia door de tiende plaats in het constructeurskampioenschap televisiegelden uitbetaald krijgt, waardoor de inkomsten toe gaan nemen. Sylt weet te melden dat er 125 miljoen dollar aan leningen tegenover staat, terwijl het team zelf maar 72 miljoen dollar waard is.

Krokodil jaagt Zac Efron van filmset

Zac Efron heeft met weinig plezier op een filmset in een moeras in Florida gestaan. "Het was overal goor", vertelt de 25-jarige acteur aan Novum Nieuws over zijn filmrol in de thriller The Paperboy. "Ik stond in het water toen iemand een krokodil zag. Toen moesten we stoppen met filmen."

"Ze hebben zijn been er bijna af gebeten", vult zijn collega Macy Gray aan. Efron speelt in The Paperboy de broer van een journalist, gespeeld door Matthey McConaughey. De film speelt zich af in Florida in de jaren zestig waar de broers een moordzaak onderzoeken. Gray speelt hun huishoudster.

McConaughey houdt wel van het moeras. "De zwaartekracht is er sterker. In het moeras heerst Moeder Aarde en hebben de mensen niets te zeggen", vertelt de Texaan. "De natuur komt er vierdimensionaal op je af. Ik vind dat heel opwindend, op alle vlakken."

De twee acteurs waren op de set van de film op elkaar aangewezen. "We hadden geen trailers waar we naar terug konden, waardoor we heel geconcentreerd waren." De twee hebben nog wel de tijd gevonden om samen te joggen. "Ik schaam me te moeten zeggen dat hij een veel betere conditie heeft dan ik", zegt Efron over de bijna 43-jarige McConaughey.

Ook John Cusack, Nicole Kidman en David Oyelowo hebben rollen in de thriller van Precious-regisseur Lee Daniels. The Paperboy is vanaf 8 november in de bioscopen te zien.

Zac Efron toch niet in deel 4 van Pirates of the Caribbean?

[NBA] Jordan verwacht nog geen wonderen van zijn ploeg

Charlotte Bobcats-eigenaar Michael Jordan verwacht niet dat zijn ploeg zich dit seizoen gaat plaatsen voor de play-offs in de NBA. "Dat is niet realistisch. We moeten eerst maar eens de bal vaker in de goede richting gooien. Als we beter gaan spelen gedurende het jaar ben ik tevreden.", zegt de basketballegende.

Zijn ploeg zette vorig seizoen een record neer wat betreft laagste winstpercentage ooit in een NBA-seizoen. Slechts zeven van de 62 wedstrijden leverde een zege op. Om zijn boosheid te verbergen verhuisde Jordan soms tijdens een wedstrijd van de bank naar zijn skybox, hoog in het stadion.

Van opgeven wil His Royal Airness echter niets weten aan de vooravond van een nieuw seizoen. Een eerste stap op weg naar eerherstel is deze zomer al gezet. Mike Dunlap, die veel successen kende met universiteitteams, is aangesteld als nieuwe coach. "Mike heeft de kwaliteiten om de ploeg verder te helpen. Hij heeft een simpele no-nonsens aanpak", zegt Jordan.

"Wij hebben geen ster die de ploeg bij de hand neemt, wij moeten het hebben van goed samenspel. Dat is waar Mike goed in is", weet de oud-speler van Chicago Bulls. "Hij gaat terug naar de basis, leert de spelers simpele dingen. Vorig jaar hebben we een proces ingezet. Dit is een volgende stap. Een jonge coach die onze visie begrijpt en in staat is om een team op te bouwen."

De man die zes keer kampioen werd van de NBA, wil bij de Bobcats een cultuur kweken waarin niemand groter is dan de club. "Je past erin of niet. Als je kijkt naar de winnende ploegen hebben die allemaal een dergelijke cultuur. Als dat lukt, komen de grote namen vanzelf en doe je mee." De Bobcats beginnen vrijdag hun seizoen met een thuiswedstrijd tegen de Indiana Pacers.

Jamie Foxx gevraagd voor schurk nieuwe Spider-Man

De makers van The Amazing Spider-Man 2 lijken Jamie Foxx op het oog te hebben voor de schurkenrol. Dat zeggen bronnen tegen het Amerikaanse filmblad Variety. Naar verluidt zou het gaan om Electro, het door bliksem omringde personage dat elektriciteit kan manipuleren.

Foxx leek alvast een tipje van de sluier op te lichten via Twitter. "Heb me als Electro verkleed voor Halloween. Kostuum past me goed", schrijft de acteur, die bekend is van Collateral en die volgend jaar in Quentin Tarantino's Django Unchained te zien is.

Electro is het alter ego van Maxwell Dillon, een elektrotechnicus die door bliksem wordt geraakt en daarmee superkrachten krijgt. Behalve met Spider-Man krijgt hij het ook met verschillende Avengers aan de stok, waaronder Tony Stark/Iron Man. Hij duikt ook regelmatig op in andere stripreeksen, zoals The X-Men, waarin Magneto hem probeert te ronselen voor zijn mutantenclub.

Het verschijnen van Magneto in The Amazing Spider-Man 2 lijkt ook logisch gezien het eind van The Amazing Spider-Man. Nog na de aftiteling is te zien hoe de schurk Lizard in zijn cel wordt bezocht door een mysterieuze figuur, een scène waarin lichtflitsen en bliksem prominent aanwezig zijn.

Over de plot van The Amazing Spider-Man 2 is nog niets bekend. Wel is al bekend dat Andrew Garfield wederom de rol van Peter Parker en Spider-Man op zich neemt en Emma Stone en Shailene Woodley weer te zien zullen zijn als Gwen Stacy en Mary Jane Watson. De film verschijnt in april 2014 in de Nederlandse bioscoop.

Ook Jamie Foxx in 'Kane & Lynch' (Novum)

Clive Owen naast Morgan Freeman in The Last Knights

Clive Owen neemt wederom het zwaard ter hand in The Last Knights. Dat schrijft het Britse filmblad Screen Daily. Het is voor het eerst sinds King Arthur uit 2004 dat de 48-jarige Brit weer te zien is met een flink eind slagstaal. Morgan Freeman tekende al eerder voor het middeleeuwse actiedrama.

In The Last Knights neemt een groep huurlingen wraak op de moordenaar van hun aanvoerder. Hun bloederige tocht leidt uiteindelijk zelfs naar het keizerlijk paleis, dat wordt verdedigd door de elitetroepen van de keizerlijke garde.

De eerste vergelijkingen met 47 Ronin, met Keanu Reeves in de hoofdrol, worden al gemaakt. In die film, die volgend jaar december verschijnt, gaat een groep samoerai op zoek naar de moordenaar van hun leider en stuit op een complot met verstrengelingen tot in de hoogste regionen van de Japanse politiek.

De regie van The Last Knights is in handen van de Japanner Kazuaki Kiriya, die eerder de actiefilms Casshern en Goemon maakte. De rest van de cast wordt de komende weken aangevuld zodat de opnames in Tsjechië nog deze maand van start kunnen gaan.

Clive Owen

Grote rampenoefening van start op Maasvlakte

Op de Maasvlakte in Rotterdam is vrijdag een Europese rampenoefening gestart. Op het terrein wordt tot en met maandag een tsunami nagebootst, zodat teams uit verschillende Europese landen kunnen oefenen op hulpverlening bij rampen. Dat meldt een woordvoerder van het adviesbedrijf voor veiligheid Falck, dat het oefenterrein op de Maasvlakte beheert.

Zo'n tweehonderd hulpverleners uit onder meer Polen, Estland en Italië doen mee aan de oefening. Volgens het scenario heeft de Maasvlakte, omgedoopt tot het fictieve Euland, last van een overstroming na de tsunami. De oefening heeft plaats in opdracht van de Europese Commissie.

De rampenoefening in Rotterdam maakt deel uit van een reeks van zes oefeningen. In december volgt een oefening in Twente. Daarna volgen meer rampenoefeningen in Denemarken, Frankrijk, Bulgarije en Estland.

Safarova opent Fed Cup-finale tegen Ivanovic

Lucie Safarova opent zaterdag de Fed Cup-finale. De Tsjechische neemt het in Praag op tegen Ana Ivanovic namens Servië. Dat bleek vrijdag uit de loting. Later dezelfde dag speelt Petra Kvitova tegen Jelena Jankovic.

Zondag begint Kvitova tegen Ivanovic en speelt Safarova vervolgens tegen Jankovic. In het dubbelspel nemen dan Andrea Hlavackova en Lucie Hradecka het op tegen Bojana Jovanovski en Aleksandra Krunic.

Tsjechië probeert in eigen huis de vorig jaar veroverde titel te verdedigen. Toen werd Rusland in Moskou met 3-2 verslagen. Servië is op jacht naar de eerste titel in het landentoernooi voor tennissters. Het land staat voor de eerste keer in de finale.

Spaanse gevechtspiloot omgekomen bij oefening

Een piloot van een Spaans gevechtsvliegtuig is vrijdag om het leven gekomen toen zijn toestel tijdens een oefening in het zuidwesten van Spanje neerstortte. De tweede inzittende, een leerlingpiloot, raakte zwaargewond. Dat heeft het Spaanse ministerie van defensie bekendgemaakt.

De Northrop F-5 kreeg te maken met motorproblemen en sloeg hard tegen de grond toen het toestel een noodlanding probeerde te maken in de buurt van de luchtmachtbasis Talavera la Real. De vlieginstructeur was op slag dood, zijn student is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Sinds 1984 heeft de Spaanse luchtmacht bij ongelukken veertien piloten en twaalf F-5's verloren.

Rodriguez wil dopingzondaars geen tweede kans geven

De winnaar van de UCI World Tour, Joaquim Rodriguez, pleit ervoor om dopingzondaars geen tweede kans in het wielrennen te geven. De Spanjaard ziet zichzelf en de andere huidige coureurs als slachtoffer van het dopingverleden van de sport. Daarom zijn rigoureuze maatregelen nodig.

Rodriguez, tweevoudig winnaar van de World Tour, neemt de rol als een van de leiders binnen het peloton op zich. "Dopingzondaars verdienen geen tweede kans meer. Zij die nu nog gepakt worden op zware middelen als epo, bloedtransfusie of groeihormonen moeten voor altijd uit het wielrennen verbannen worden."

"Ik voel me zeker verantwoordelijk om de sport beter te maken. Het is niet eerlijk dat wij nu moeten boeten voor zaken die tien jaar geleden zijn gebeurd. Maar we moeten ons er ook niet voor verstoppen. We moeten hier juist onze lessen uit trekken, pas dan kunnen we goed vooruitkijken."

School verbiedt kruidnoten

Leerlingen van het Dr.-Knippenbergcollege in Helmond mogen geen kruidnoten in hun bezit hebben. Volgens het Algemeen Dagblad, moeten leerlingen die betrapt worden met het sinterklaassnoepgoed in hun bezit deze direct inleveren bij de schoolleiding.

Volgens een woordvoerder van de school gaat het om een preventieve maatregel. Klaarblijkelijk weten de Helmondse leerlingen zich niet te gedragen. De Helmondse jeugd zou namelijk maar wat graag voor Zwarte Piet spelen en met de kruidnoten gooien tijdens de pauzes. "Ze liggen overal en worden stukgetrapt. Dat geeft een enorme rotzooi. Vandaar nu het verbod."

Leerling geschorst na oproep overval supermarkt

Een scholier van de middelbare school Winkler Prins in Veendam is vrijdag geschorst. Hij had donderdag in een e-mail aan alle leerlingen van de school opgeroepen de plaatselijke supermarkt te overvallen. "Morgen overval op Jumbo Veendam. Knuppel zelf meenemen", had de leerling geschreven.

Schooldirecteur Ferdinand Vinke spreekt van een 'ondoordachte daad'. "Hij is nog een kind en heeft zonder enige aanleiding dat bericht verstuurd. Een behoorlijk slechte grap." Hoe oud de leerling is en in welke klas hij zit, wil de school vanwege de minderjarigheid van de betrokkene niet bekendmaken.

De schoolleiding heeft de politie en betreffende supermarkt ingelicht en laat vrijdag drie docenten in de winkel surveilleren. Zij ondersteunen de stadswachten die bij de Jumbo al een oogje in het zeil houden. Vinke zegt dat de school zich verantwoordelijk voelt voor situatie. "Bovendien kennen de leerkrachten de leerlingen van gezicht. Dat maakt het makkelijker scholieren weg te sturen die daar zouden verschijnen."

Maandag voert de directeur een gesprek met de jongen en zijn ouders. Daarna wordt duidelijk of hij geschorst blijft.

Hong Kong pakt sigarettensmokkel aan

De autoriteiten in Hong Kong hebben bij operaties tegen smokkelaars van onbelaste sigaretten 119 mensen gearresteerd en drie miljoen gesmokkelde sigaretten in beslag genomen. Dat hebben de autoriteiten in Hong Kong vrijdag bekendgemaakt.

Volgens douanemedewerkers hadden de smokkelaars een creatieve manier bedacht om hun waren aan de man te brengen, nadat de autoriteiten de winkels waar de gesmokkelde sigaretten werden verkocht hadden aangepakt. In wooncomplexen voor mensen met lage inkomens werden flyers uitgedeeld met een telefoonnummer. De mensen bestelden hun sigaretten per telefoon en de rookwaar werd een of twee dagen later aan huis bezorgd. De smokkelaars huurden pakhuizen of appartementen die als distributiecentra werden gebruikt, aldus de douane.

Op een van de flyers werd een slof Marlboro aangeboden voor omgerekend twintig tot 24 euro. Dat is de helft van de normale prijs van een slof Marlboro in Hong Kong. Op de in beslag genomen rookwaar waren de autoriteiten omgerekend ruim een half miljoen euro aan belastingen misgelopen.

De arrestaties en inbeslagnames werden tussen april en oktober verricht. Onder de gearresteerden zijn 61 klanten van de smokkelaars, onder wie zeven senioren. De autoriteiten namen ook 41 voertuigen in beslag, waaronder vrachtwagens die werden gebruikt om de sigaretten van het Chinese vasteland Hong Kong binnen te smokkelen.

In Hong Kong kunnen mensen die schuldig worden bevonden aan het kopen of verkopen van onbelaste sigaretten een boete tot honderdduizend euro en maximaal twee jaar celstraf krijgen.


Hong Kong pakt sigarettensmokkel aan (Foto: Novum)

Nederlanders oneens met royement Moszkowicz

De meeste Nederlanders vinden het niet terecht dat advocaat Bram Moszkowicz zijn beroep niet meer mag uitoefenen. Dat blijkt vrijdag uit een peiling van Maurice de Hond. Van de ondervraagden is 51 procent het niet eens met de beslissing van de Raad van Discipline om de strafpleiter uit zijn ambt te zetten.

Ruim dertig procent is het wel eens met de straf en negentien procent weet het niet. Een meerderheid (52 procent) vindt dat het voldoende was geweest als Moszkowicz een halfjaar of een heel jaar niet als advocaat had mogen werken.

De peiling laat verschillen zien tussen mensen met een verschillende politieke voorkeur. Zo zijn de stemmers aan de rechterkant van het politieke spectrum het in grotere mate oneens met het royement dan de linkse kiezers. Van de PVV-kiezers vindt bijvoorbeeld 77 procent de levenslange schorsing niet terecht, tegenover 35 procent van de PvdA-stemmers.

Een meerderheid van de PVV-stemmers (54 procent) denkt dat de straf te maken heeft met het feit dat Moszkowicz in de zaak tegen Geert Wilders de rechters te hard heeft aangepakt. Van alle Nederlanders denkt maar ruim een kwart dat. Een meerderheid van alle ondervraagden denkt wel dat de strafpleiter wordt gestraft voor zijn arrogante optreden.

De levenslange schorsing werd Moszkowicz dinsdag opgelegd. Volgens de Raad van Discipline kwam hij toezeggingen om cliënten bij te staan niet na. Ook zou hij slechte rechtsbijstand verlenen en zou hij cliënten niet duidelijk maken waar contante voorschotten van tienduizenden euro's aan werden besteed. De Orde van Advocaten had een schorsing van een jaar geëist, waarvan een halfjaar voorwaardelijk.

Moszkowicz, die volgens de helft van de Nederlanders een van de beste advocaten van het land is, liet na de uitspraak weten verrast te zijn. Hij hoeft niet per direct te stoppen met zijn werkzaamheden, omdat hij naar het Hof van Discipline stapt. Pas als dat ook oordeelt dat hij niet meer als advocaat mag werken, moet hij stoppen.


Nederlanders oneens met royement Moszkowicz (Foto: Novum)

Vanguard Games werkt aan meerdere titels

De Nederlandse ontwikkelaar Vanguard Games heeft bekendgemaakt dat de studio werkt aan meerdere games, die in 2013 uit moeten komen.

Om wat voor spellen het gaat, is nog niet bekendgemaakt. Vanguard Games staat vooral bekend om hun spellen binnen het zelf gemaakte Mistbound-universum, met spellen als Gatling Gears en Greed Corp. Dit staat op op de eigen website te lezen, in het bericht waarin de ontwikkelaar de winnaars feliciteert met hun nominaties voor de Dutch Game Awards. Ronimo Games' Awesomenauts heeft er in totaal vijf in de wacht gesleept.

Deal met gemeente houdt PSV uit rode cijfers

PSV heeft vorig seizoen een winst geboekt van 27,6 miljoen euro. De winst komt grotendeels doordat de grond waarop het stadion staat, is verkocht aan de gemeente. Zonder die eenmalige inkomsten leden de Eindhovenaren een verlies 6,6 miljoen euro. Dat maakte de club vrijdag bekend.

Het voor de gronddeal gecorrigeerde verlies is wel lager dan in het seizoen 2010-2011. Toen leed PSV nog een verlies van 22,9 miljoen euro. De club wil uiterlijk volgend seizoen weer op eigen kracht winst maken. De omzet bedroeg vorig seizoen 101,2 miljoen euro. Zonder de grondverkoop bleef daar 58 miljoen van over. Dat is een stijging van drie miljoen ten opzichte van het vorige boekjaar, veroorzaakt door hogere sponsorinkomsten. De kosten daalden tegelijkertijd van 78,1 miljoen naar 64,6 miljoen door lagere lasten, minder transferuitgaven en kostenbesparingen in de organisatie.

Algemeen directeur van PSV Tiny Sanders zegt dat het resultaat toont dat de club bijna weer gezond is. "We lopen voor op de langetermijndoelstellingen en verwachten snel weer een positief resultaat te halen." Sanders rekent daarbij ook op de beoogde overeenkomst tussen de Eredivisie CV en Fox International, die clubs meer tv-gelden oplevert.

Schultz: scherpe kantjes moeten nog van zorgpremie

Demissionair en beoogd minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen (VVD) vindt dat de scherpe kantjes nog van de inkomensafhankelijke zorgpremie af moeten. Volgens Schultz moet er nog maatwerk plaatsvinden om grote uitwassen te voorkomen. Maar 'afspraak is afspraak', laat Schultz vrijdag weten na afloop van de ministerraad.

Schultz erkent dat er onrust is binnen de VVD over de nivelleringsmaatregel. "We gaan het land in om de onrust te bespreken: wat hebben we besloten en wat staat er tegenover?'' Volgens de minister gaat het om een akkoord op hoofdlijnen, waarbij nog moet blijken wat de maatregelen voor specifieke groepen betekenen.

De liberale bewindsvrouw liet verder weten dat het een bijzondere ministerraad was. Het was volgens Schultz emotioneel om afscheid te nemen van collega's met wie ze goed heeft samengewerkt.


Schultz: scherpe kantjes moeten nog van zorgpremie (Foto: Novum)

VVD-prominent uit Noord-Holland stapt op na rapport

VVD-prominent Henry Meijdam stapt op als commissaris namens de provincie Noord-Holland bij Schiphol Area Development Corporation (SADC), dat zich bezighoudt met gebiedsontwikkeling rond luchthaven Schiphol. De oud-gedeputeerde doet dat naar aanleiding van het onderzoeksrapport over de bestuurscultuur in de provincie, bevestigt een woordvoerder van SADC vrijdag.

In het woensdag verschenen rapport van de Commissie Operatie Schoon Schip wordt Meijdam, gedeputeerde tussen 1998 en 2005, omschreven als iemand 'die vele petten tegelijk op had en deze makkelijk van plek liet wisselen'. Hij beïnvloedde als adviseur van projectontwikkelaars zijn opvolgers om door te gaan met bepaalde bouwprojecten.

Meijdam wil met zijn vertrek een einde maken aan de 'pettendiscussie', zo citeert het Noordhollands Dagblad commissaris van de koningin in Noord-Holland Johan Remkes. Hij zegt daarmee niet dat er daadwerkelijk sprake was van belangenverstrengeling, aldus Remkes. De commissaris van de koningen spreekt wel van 'een verstandig besluit'.

Meijdam was de voorganger van voormalig VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers, die wordt vervolgd voor omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen. Hij is tevens voorzitter van de VVD Kamercentrale Haarlem en voorzitter van de Raad voor Leefomgeving en Infrastructuur, en daarmee een belangrijke adviseur van de regering en het parlement.

Politie benadert voetbalclubs na rellen Haren

Alle amateurvoetbalclubs in Noord-Nederland worden benaderd door de politie vanwege de rellen rond Project X in Haren, eind september. De politie hoopt dat de clubs hun leden vragen zich te melden als ze iets weten over relschoppers, zo meldde een woordvoerder vrijdag.

Volgens de woordvoerder zijn er geen concrete aanwijzingen dat veel relschoppers lid zijn van een voetbalclub. "Het maakt deel uit van het algemene onderzoek. We willen zo veel mogelijk mensen benaderen en niks uitsluiten."

De KNVB heeft de politie inmiddels de mailadressen van de voetbalclubs gegeven.

Plaagstoot van Verhagen aan VVD-ministers

Tijdens de laatste ministerraad van dit kabinet had vicepremier Maxime Verhagen (CDA) een ludiek afscheidscadeau voor de VVD-bewindslieden in petto. De VVD'ers kregen een fles rode wijn met een etiket waarop tien pijnlijke maatregelen uit het regeerakkoord stonden.

Ook stond op de fles 'weer een rooie erbij', een verwijzing naar een in liberale kring vaak gemaakt grapje. Na het leegdrinken van een glas rode wijn plegen VVD'ers triomfantelijk te zeggen: "Zo, weer een rooie minder." Nu de VVD samen met de 'rooie' PvdA een nieuw kabinet vormt, kon Verhagen het niet laten dit in te peperen.

Op het etiket stond de verkiezingsleus van de VVD 'wie hard werkt verdient minder'. Daaronder waren tien punten uit het regeerakkoord opgesomd die mensen met een baan raken, zoals de inkomensafhankelijke zorgpremie en het niet langer fiscaal aftrekbaar maken van de pensioenpremie.

Na afloop van de ministerraad haastte Verhagen zich wel om te zeggen dat hij 'plezierig en prettig' had samengewerkt met de VVD. "Het was een leuke en goede ploeg."


Plaagstoot van Verhagen aan VVD-ministers (Foto: Novum)

Drie op vier verkochte smartphones op Android

Android heeft opnieuw zijn leidende positie op de smartphonemarkt verstevigd. In het derde kwartaal waren drie op de vier verkochte smartphones uitgerust met het besturingssysteem van Google, een stijging van ruim zes procentpunt in vergelijking met het tweede kwartaal van 2012. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau IDC.

Van de ruim 181,1 miljoen verkochte smartphones ging het in 136 miljoen gevallen om Android-toestellen. Het systeem is onder meer te vinden op de telefoons van Samsung en HTC. Vorig jaar rond deze tijd had Android nog 57,5 procent van de markt in handen.

De winst van Google gaat ten koste van iOS van Apple, Blackberry en Symbian. De laatste verdwijnt mogelijk helemaal van het toneel nu Nokia over is gegaan op het Windows-besturingssysteem van Microsoft.

Windows is in vergelijking met vorig jaar ook de enige groeier op de markt naast Android. Naar verwachting stijgt die groei in het vierde kwartaal dankzij de lancering van de Windows Phone 8. Ook Apple's iOS laat in het vierde kwartaal mogelijk hogere cijfers zien door de komst van de iPhone 5.


Drie op vier verkochte smartphones op Android (Foto: Novum)

Penningmeester scholengroep verduisterde miljoenen

De voormalig penningmeester van de vereniging voor christelijk onderwijs in Kampen Iris heeft ongeveer 2,8 miljoen euro achterovergedrukt. Dat is gebleken uit onderzoek, meldt de vereniging. De medewerker werd al in juli op non-actief gesteld.

De fraude kwam aan het licht bij een intern onderzoek van het college van bestuur begin dit jaar. Volgens de vereniging vervalste de man financiële overzichten. Tegen hem is aangifte gedaan. Iris probeert via een juridische procedure zo veel mogelijk van het verduisterde geld terug te krijgen.

Twee arrestaties na moord op bewaker N-Ierland

De Noord-Ierse politie heeft twee mannen gearresteerd die ervan worden verdacht donderdag een gevangenisbewaker op weg naar zijn werk te hebben doodgeschoten.

De twee werden vrijdagochtend bij invallen in hun woningen in het plaatsje Lurgan in de kraag gevat. Lurgan, ten zuidwesten van Belfast, is een machtsbasis van de IRA-splinters Real IRA en Continuity IRA, die nog steeds gekant zijn tegen het vredesproces in Noord-Ierland.

Deze splintergroeperingen hebben herhaaldelijk gedreigd gevangenispersoneel te vermoorden. Sinds 1993 was dat evenwel niet meer voorgekomen.

De gevangenisbewaker, David Black (52), werd op de M1 ten zuidwesten van Belfast vanuit een passerende auto beschoten. Zijn auto schoot door de berm en kwam in een greppel terecht.

Black werkte in de Maghaberry-gevangenis. In deze gevangenis zitten ruim veertig wegens geweld veroordeelde IRA-leden. Zij protesteren al meer dan een jaar tegen het regime waaraan zij worden onderworpen en eisen dat ze worden behandeld als politieke gevangenen.

Sinn Fein, de nationalistische partij die de Provisional IRA in 2005 overhaalde de wapens neer te leggen, zei donderdag in een verklaring dat de IRA-splinters de realiteit onder ogen moeten zien en moeten stoppen met 'deze zinloze acties'.

Drie aanhoudingen bij herdenking Heerlen

Bij de uit de hand gelopen herdenking van een fatale schietpartij in Heerlen zijn donderdag drie aanhoudingen verricht. Het gaat om twee 17-jarige jongens uit de Limburgse stad en een 20-jarige man uit Haelen. Een van de twee Heerlenaren wordt onder meer verdacht van poging tot doodslag op een agent, meldt een politiewoordvoerder vrijdag.

Ongeveer 150 jongeren hadden zich verzameld voor de herdenking van het schietincident bij een tankstation aan de Schelsberg. Daar werd exact vier jaar geleden een 22-jarige man doodgeschoten. De herdenking liep uit de hand, waarop de politie ingreep.

De twee 17-jarigen reden op een scooter toen een agent hen tot stoppen maande. De bestuurder negeerde het stopteken en reed op de agent in. De politieman moest met lichte verwondingen naar een ziekenhuis. De bestuurder en de andere 17-jarige Heerlenaar worden ook verdacht van belediging, de 20-jarige man daarnaast van opruiing.

Verder werd een bushokje vernield, een scooter in brand gestoken en is over een aantal auto's heengelopen. Tot nog toe is geen aangifte gedaan van vernieling, maar de politie verwacht dat dit de komende dagen nog gebeurt, laat de zegsman weten. Hoe groot de schade is, kan de politie nu nog niet zeggen.

De familie van het slachtoffer van de schietpartij had eerder aan de politie laten weten in kleine kring te willen herdenken, laat de woordvoerder weten.

Advocaat Hari hekelt media

Badr Hari is onderworpen aan een mediaproces. Dat vindt althans zijn advocaat Bénédicte Ficq. "Er is onwaarschijnlijk veel over hem heen gekomen. Zelden wordt de werkelijkheid goed weergegeven."

De K1-vechter is door allerlei media al als dader bestempeld, betoogde Ficq vrijdag in de Amsterdamse rechtbank. "Hij is neergezet als monster, psychopaat en butcher." Dat heeft Hari volgens de raadsvrouw geschaad 'als mens, K1-vechter en verdachte'. "Bad boy Badr", is volgens haar de teneur.

Ficq wil de beeldvorming herstellen en de 'fictie' weerspreken die sommige media 'gevoed door bronnen' schreven. Ze verwees naar De Telegraaf, die volgens haar informatie van de politie 'of andere gezagsdragers' heeft gekregen. Ze heeft aangifte gedaan van lekken en wil dat het onderzoek bij het strafdossier komt. Ook wil ze deskundigen bewijsmateriaal laten beoordelen.

Justitie verdenkt Hari er onder meer van de zakenman Koen Everink op 7 juli te hebben willen doodtrappen of -slaan op dancefeest Sensation in een skybox in de Amsterdam Arena. De voormalig wereldkampioen K1-vechten heeft verklaard dat hij de miljonair met de bovenkant van zijn platte hand een klap heeft gegeven. De 39-jarige Everink liep ernstig beenletsel op en breuken in zijn gezicht.

Ficq voerde aan dat de verklaringen van Everink tegenstrijdig zijn en wil de politieverslagen inzien. Ze zei dat de zakenman per se wil dat Hari 'hangt' en daarom 'aangereikte' verklaringen zou hebben afgelegd. De advocaat wees ook op de twaalf bacardi-cola's die Everink had gedronken en de 'alcoholintoxicatie' die bij hem is vastgesteld. Zijn visie zou daarom onbetrouwbaar zijn, ook omdat hij knock-out is geweest. Ze noemde dat het alle-ballen-op-Hari-mechanisme.

Verder zou de rol van Hari in uitlatingen van Everink in getapte telefoongesprekken pas later zijn 'gereconstrueerd'. Everink weet niet of Hari überhaupt iets heeft gedaan, betoogde Ficq, maar heeft zich dat laten aanpraten, mede gebaseerd op Hari's reputatie.

Ficq wees ook op het 'onnoemelijke' aantal telefoontaps. Ze denkt dat de politie verwachtte dat Hari slachtoffers of getuigen geld zou aanbieden om te zwijgen.

De advocaat probeerde ook twijfel te zaaien over andere verklaringen. Onder anderen Saskia M., die Everink had uitgenodigd, zou zijn beïnvloed door de 'hausse' aan publiciteit. Ook heeft de politie haar tijdens een verhoor volgens Ficq bang gemaakt. Ze stelde dat de politie aan 'tunnelvisie' lijdt door Hari als centrale verdachte aan te merken.

De 27-jarige Hari kwam zelf nauwelijks aan het woord. Hij antwoordde alleen beleefd op een vraag van de rechter en zat verder schijnbaar onaangedaan te luisteren.

Het onderzoek naar de mishandeling op Sensation is medio januari klaar, zei de officier van justitie. Er moeten nog getuigen worden gehoord en een theedoek met bloedsporen van Hari en Everink worden onderzocht, evenals camerabeelden. De rechtbank houdt nog deze maand een zogeheten schouw in en rondom de skybox.

Het OM wil Hari en zijn medeverdachte in ieder geval nog drie maanden vasthouden. De twee verdachten beschuldigen elkaar. Volgens justitie is er genoeg bewijs tegen beiden. Hari staat terecht voor nog zeven geweldsdelicten.

Sandy schopt plannen Grand Theft Auto 5 over hoop

De superstorm Sandy heeft de plannen van Rockstar Games rond de promotie voor de actiegame Grand Theft Auto 5 flink in de war geschopt. Het bedrijf, gevestigd in New York, zit op dit moment zonder stroom. Daardoor kan de langverwachte tweede trailer niet worden vrijgegeven. Dat heeft Rockstar donderdagnacht laten weten.

Het gamebedrijf vindt zijn trailer echter op dit moment van ondergeschikt belang. "We hopen dat het goed gaat met iedereen in de getroffen gebieden", laat het bedrijf weten. Het is niet de eerste keer dat Rockstar hinder ondervindt van een ramp. In 2001 werd Grand Theft Auto 3 aangepast na de aanslagen op het World Trade Center.

Het moederbedrijf van Rockstar, Take-Two Interactive, heeft donderdagavond benadrukt dat Grand Theft Auto 5 net als zijn voorganger downloadbare extra's zal krijgen. Het gaat hierbij niet alleen om multiplayerfuncties, maar wellicht ook om extra missies. Voor Grand Theft Auto 4 werden twee downloadmissies uitgegeven die nieuwe verhaallijnen aan de game toevoegden.


Sandy schopt plannen Grand Theft Auto 5 over hoop 

Tijdelijk opvolger Offermanns benoemd in Meerssen

De VVD'er Hans Schmidt is met ingang van maandag waarnemend burgemeester van Meerssen. Hij volgt zijn partijgenoot Ricardo Offermanns op, die vorige week opstapte omdat hij ervan wordt verdacht als kandidaat voor het burgemeesterschap in Roermond informatie te hebben gekregen van de Roermondse VVD-wethouder Jos van Rey.

De 58-jarige jurist was eerder burgemeester van Woerden en van de voormalige gemeente Eijsden. Schmidt blijft aan tot er een nieuwe burgemeester is. Naar verwachting is dat halverwege volgend jaar.

Purmerender vast voor dode op snelwegoprit

Een 28-jarige man uit Purmerend is donderdag gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de dood van een 26-jarige plaatsgenoot vorige week vrijdag. Dat heeft de politie vrijdag bekendgemaakt. Het slachtoffer werd zwaargewond aangetroffen op de oprit van de A7 bij Wijdewormer.

De verdachte van de steekpartij die leidde tot de dood van het slachtoffer meldde zich op een politiebureau in Rotterdam. Hij had in de gaten gekregen dat de politie hem in het vizier had. Hij werd overgebracht naar Zaandam en in een cel gezet.

De politie ontving vorig week vrijdagavond de melding van een aanrijding. In de buurt van het incident werd het slachtoffer op de oprit naar de snelweg gevonden. Hij werd met steekwonden naar het ziekenhuis gebracht, waar hij dezelfde avond overleed.

In verband met het onderzoek doet de politie verder geen mededelingen.

Melding chemische bom in hoofdkantoor CNN

De politie in de Amerikaanse stad Atlanta heeft vrijdagochtend de straten rondom het hoofdkantoor van nieuwsorganisatie CNN afgezet omdat er een chemische bom zou zijn geplaatst. Het gebouw werd doorzocht, maar er werd geen bom gevonden.

Per telefoon kwam een dreigement binnen van een persoon die zei een chemische bom in het gebouw te hebben geplaatst. De straten rondom het gebouw, waar behalve CNN ook enkele restaurants, winkels en een hotel in zitten, werden rond 06.00 uur plaatselijke tijd weer vrijgegeven, vlak voordat de spits op gang zou komen.

Salmonellazalm eist vierde leven

Het eten van met salmonella besmette zalm heeft een vierde leven gekost. Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) werd deze week bekend dat er wederom een oudere patiënt is overleden als gevolg van de salmonella-infectie. Bij een andere recent overleden oudere wordt nog onderzocht of salmonella de doodsoorzaak is.

De uitbraak die ontstond door met salmonella besmette zalm van het Harderwijkse visverwerkingsbedrijf Foppen is wel op zijn retour. De afgelopen week toonde het RIVM bij 37 personen een besmetting aan. De dalende trend werd vorige week al ingezet. In totaal zijn nu 1063 mensen ziek geworden door het eten van de zalm.

Voor een salmonella-infectie bestaat geen meldingsplicht. Zowel artsen als patiënten hoeven een besmetting niet te melden bij de GGD. Het is dan ook mogelijk dat het aantal mensen dat ziek is geworden hoger ligt.

Bij Foppen kwamen tot woensdag 250 claims binnen van mensen die ziek zijn geworden door het eten van besmette zalm. Een woordvoerder van het Harderwijkse bedrijf gaf toen aan dat dit aantal waarschijnlijk nog stijgt.

Aanvoerderschap Bayern was droom voor Robben

Arjen Robben heeft ervan genoten aanvoerder te zijn bij Bayern München. De vleugelaanvaller, die afgelopen week in het bekertreffen met Kaiserslautern captain was omdat Philipp Lahm en Bastian Schweinsteiger rust kregen, zegt dat vrijdag in Bild. "Het is altijd een droom van me geweest ooit captain van Bayern te zijn."

De band teruggeven wordt dan ook heel moeilijk, lacht Robben. "Aanvoerder zijn zou een grote eer zijn, maar we hebben met Philipp en Bastian twee heel goede aanvoerders. Ze kunnen op mijn steun rekenen."

Robben toont zich verrast over zijn succes in het bekerduel bij zijn comeback na vijf weken blessureleed. Met twee treffers en een voorzet had hij een groot aandeel in de 4-0 zege op Kaiserslautern. "Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Dat het zo goed liep, was echt een verrassing."

De weken waarin hij aan de kant moest blijven en vanaf de tribune moest toekijken, vielen de Oranje-international zwaar. "Er waren momenten waarop ik liever niet naar het stadion ging. Waarop ik de wedstrijd liever niet wilde zien", biecht Robben op.

"Maar dat gaat niet. Dat was respectloos geweest tegenover mijn ploeggenoten. Ik heb niet alleen plichten voor het team als ik in het veld sta en speel", toont Robben zich een professional. "Het was dus logisch dat ik bij de jongens in het stadion was, ook al was dat moeilijk."


Aanvoerderschap Bayern was droom voor Robben (Foto: Novum)

Uitslag eerste vrije training Abu Dhabi

Lewis Hamilton heeft de snelste tijd neergezet tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Abu Dhabi. De Brit was land- en teamgenoot Jenson Button een derde seconde te snel af. Sebastian Vettel reed de derde tijd, gevolgd door Fernando Alonso en Mark Webber.

De bolide van Giedo van der Garde had te kampen met een probleem bij de installatie van de motor. De Nederlander heeft geen tijd neer kunnen zetten en bracht het overgrote deel van de sessie dan ook in de pitbox door.

Pos Coureur Team Tijd Verschil Ronden
1 L. Hamilton McLaren 1:43.285   20
2 J. Button McLaren 1:43.618 +0:00.333 19
3 S. Vettel Red Bull 1:44.050 +0:00.765 23
4 F. Alonso Ferrari 1:44.366 +0:01.081 21
5 M. Webber Red Bull 1:44.542 +0:01.257 22
6 M. Schumacher Mercedes 1:44.694 +0:01.409 23
7 P. Maldonado Williams 1:45.115 +0:01.830 26
8 N. Rosberg Mercedes 1:45.194 +0:01.909 19
9 V. Bottas Williams 1:45.347 +0:02.062 25
10 K. Räikkönen Lotus 1:45.422 +0:02.137 15
11 F. Massa Ferrari 1:45.567 +0:02.282 24
12 N. Hülkenberg Force India 1:45.587 +0:02.302 20
13 K. Kobayashi Sauber 1:45.722 +0:02.437 20
14 R. Grosjean Lotus 1:45.743 +0:02.458 20
15 J. Bianchi Force India 1:45.769 +0:02.484 22
16 S. Perez Sauber 1:45.811 +0:02.526 22
17 D. Ricciardo Toro Rosso 1:46.649 +0:03.364 24
18 J. Vergne Toro Rosso 1:46.708 +0:03.423 26
19 H. Kovalainen Caterham 1:47.418 +0:04.133 23
20 T. Glock Marussia 1:47.891 +0:04.606 21
21 P. de la Rosa HRT 1:48.354 +0:05.069 22
22 M. Chilton Marussia 1:48.887 +0:05.602 22
23 Q. Ma HRT 1:50.487 +0:07.202 20
24 G. van der Garde Caterham -:--.--- -:--.--- 3

'Kleedt u zich maar vast even uit'

Een Congolese arts is veroordeeld tot het betalen van een boete omdat hij een kameraad een patiënte vaginaal heeft laten onderzoeken. Moet kunnen natuurlijk, maar de dame in kwestie heeft toch een naar gevoel overgehouden aan het onderzoek. Ze kwam namelijk bij de huisarts omdat ze last had van keelpijn.

Het slachtoffer wendde zich enige tijd geleden tot de praktijk van dokter Kazombia Manda in Germiston met keelklachten. In plaats van de vrouw met een doosje Strepsils huiswaarts te sturen, vertelde ene Kilundu Makengo dat ze zich moest uitkleden. Vervolgens voerde de beste man, die niet beschikt over de juiste papieren, een zwangerschapstest bij het vrouwtje uit. Die overigens negatief bleek.

Daarna stak Makengo zijn hand in haar schede waarbij hij enkele kutopmerkingen maakte. En dat vond zij uiteraard niet leuk.

Manda, die dinsdag tijdens het proces aangaf slechts een vriend te willen helpen, kreeg een boete opgelegd van een kleine 500 euro. Daarnaast is hij tot een voorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld.

VVD-kiezers voelen zich bedrogen

Een meerderheid van de VVD-kiezers vindt dat de eigen partij kiezersbedrog heeft gepleegd. Dat blijkt vrijdag uit een peiling van Maurice de Hond onder ruim drieduizend ondervraagden. Na het uitbreken van commotie over de inkomensafhankelijke zorgpremie vindt 56 procent dat de VVD haar kiezers heeft bedrogen.

Van de VVD-kiezers is 55 procent tegen de inkomensafhankelijke zorgpremie. 72 procent van hen hoopt dat de Eerste Kamer het voorstel wegstemt. 69 procent vindt het onverstandig dat de VVD met het voorstel heeft ingestemd. Voor tweederde van de Nederlanders is het voorstel over de nieuwe zorgpremie onduidelijk. Zij zeggen niet te weten wat dit voor hen gaat betekenen.

Over de toekomst van het nieuwe kabinet blijken de VVD-kiezers minder gunstig gestemd dan dinsdag, toen de voorstellen uit het nieuwe regeerakkoord nog maar net gepresenteerd waren. In de peiling van donderdag verwacht ruim een derde van de VVD-achterban dat de nieuwe regering de rit uitzit. Dat was dinsdag nog ruim twee derde.

Het voorstel over de onafhankelijke zorgpremie lijkt beoogd premier Mark Rutte (VVD) evenmin goed te doen. Met 56 procent vindt meer dan de helft van alle ondervraagden dat Rutte te makkelijk de overstap heeft gemaakt van de ene naar de andere kant. Ook ruim de helft van de VVD-kiezers vindt dat. Van de VVD-stemmers vindt verder 42 procent niet goed te weten waar Rutte zelf nu echt voor staat. Bijna de helft van hen geeft aan dat hij te veel heeft weggeven om premier te blijven.

Binnen de partij is grote onrust ontstaan over het voorstel van de onafhankelijke zorgpremie. VVD-prominenten als Hans Wiegel en Frits Bolkestein en de jongerenafdeling JOVD uitten kritiek op de nieuwe zorgpremie. Op de website van de partij regent het sinds woensdag klachten.

VVD en PvdA lieten maandag weten van plan te zijn de zorgpremie afhankelijk te maken van de hoogte van het inkomen. Volgens berekeningen gaan de premies variëren van twintig euro per maand voor minimuminkomens tot 482 euro per maand voor mensen met een inkomen vanaf twee keer modaal. De zorgtoeslag wordt afgeschaft.


VVD-kiezers voelen zich bedrogen (Foto: Novum)

'Tien banen op de tocht bij Attractiepark Slagharen'

Attractiepark Slagharen wil afscheid nemen van tien van de 72 vaste krachten. Dat schrijft De Stentor vrijdag. Het vaste personeel zou donderdag zijn ingelicht over de ingreep. De meeste medewerkers van Slagharen worden overigens ingehuurd via uitzendbureaus.

Het park werd in maart overgenomen door de Spaanse Parques Reunidos Group, die ook onder meer het Movie Park in Duitsland en Bobbejaanland in België bezit. De ingreep bij Slagharen zou een gevolg zijn van een vergelijking van de kosten met de andere parken van het Spaanse bedrijf.

Het park was zelf niet direct bereikbaar voor commentaar.

Antidopingverklaring voor Australische olympiërs

Australische sporters die naar de Olympische Spelen willen moeten een verklaring tekenen waarin ze aangeven geen dopingverleden te hebben. Dat wil John Coates, voorzitter van het Australisch olympisch comité AOC. "Wie niet tekent, gaat niet naar de Spelen." Ook coaches en officials moeten het document tekenen.

De verklaring gaat deel uitmaken van de overeenkomst die sporters, coaches en officials moeten tekenen voordat ze worden geselecteerd. Wie liegt, riskeert een celstraf van vijf tot zeven jaar. "We willen niet hetzelfde meemaken als wat er in het wielrennen gebeurt", legt Coates zijn zero-toleranceaanpak uit.

Het voorstel wordt later deze maand voorgelegd aan het bestuur van het AOC. Als het plan wordt goedgekeurd gaat het al in voor de Winterspelen van 2014 in het Russische Sochi. "We kunnen niet toelaten dat het AOC net zo wordt beschadigd als de UCI omdat we niet genoeg hebben gedaan aan dopingbestrijding."

Sonnemans opvolger Van der Geest bij judobond

Oud-judoka Ben Sonnemans is de opvolger van Cor van der Geest als directeur topsport bij de judobond. Dat heeft de bond vrijdag bekendgemaakt. Van der Geest liet na de Olympische Spelen van Londen weten na dit jaar niet meer beschikbaar te zijn.

De 40-jarige Sonnemans werd in 1997 Europees kampioen in de klasse tot 95 kilogram. Daarnaast won hij twee keer brons, in 1995 en 1998. Hij was ook actief op twee Olympische Spelen. In 1996 in Atlanta werd de Haarlemmer vijfde. Vier jaar later kwam hij in Sydney niet verder dan de negende positie. Sonnemans wordt later vrijdag gepresenteerd.

Journalist klaagt McQuaid en Verbruggen aan

Journalist Paul Kimmage heeft bij de Zwitserse rechtbank een klacht in tegen UCI-voorzitter Pat McQuaid en diens voorganger Hein Verbruggen. De Ier zegt dat de twee laster, eerroof en fraude gepleegd hebben.

Cedric Aguet, de advocaat van Kimmage, legt aan Cyclingnews uit wat er aan de hand is. "Kimmage werd door het slijk gehaald en een leugenaar genoemd nadat hij een interview met Floyd Landis gepubliceerd had, waarin de Amerikaan de houding van de top van de UCI aanklaagt. Daarnaast informeert Kimmage het Zwitserse gerecht over de strenge verdenkingen van fraude tegen ten minste Hein Verbruggen. De Nederlander gaf Lance Armstrong, direct of indirect, essentiële hulp waardoor de Amerikaan aanzienlijke bedragen kon verdienen dankzij doping, tijdens en buiten competitie."

De UCI, McQuaid en Verbruggen hadden eerder juist een aanklacht tegen Kimmage ingediend wegens laster en eerroof nadat hij de internationale wielerunie van corruptie beschuldigd had. Vorige week werd de zaak tegen de journalist voorlopig aangehouden omdat een externe commissie alle beschuldigingen moet gaan onderzoeken.

Vettel rekent nog niet op derde titel

Red Bull-coureur Sebastian Vettel lijkt op weg naar zijn derde Formule 1-wereldtitel op rij. De Duitser wil dit echter nog niet hardop uitspreken omdat hij weet dat een uitvalbeurt of een slecht weekend Fernando Alonso zomaar weer op poleposition voor het kampioenschap kan gaan brengen.

"Kijk maar naar India, dat was een geweldige race voor ons, maar een paar ronden voor het einde begon de auto te vonken. Dat bleek geen probleem, maar dat had het natuurlijk wel kunnen zijn. Als zoiets gebeurt, zie je maar weer hoe kwetsbaar je bent, in welke positie je ook rijdt. Er is weinig voor nodig om een race puntloos te laten eindigen."

Vettel beseft dat in de afgelopen jaren de kampioenschappen soms op het laatste moment beslist zijn. Zo pakte hij zelf in 2010 pas in de laatste race de titel ten koste van zijn Red Bull-teamgenoot Mark Webber en Alonso. "In 2010 werden meerdere mensen afgeschreven en de hemel in geprezen, met het oog op hun recente prestaties. Vergeet dat niet."

Dit weekend is het N7 Bounty Weekend

Komend weekend, van 2 tot 4 november, is er voor Mass Effect 3 weer een N7 Bounty Weekend genaamd Operation: Jackhammer. Tijdens dit speciale multiplayer-evenement kan dit keer alleen een Commendation Pack verdiend worden.

BioWares N7 Bounty Weekends zijn gebeurtenissen die de Mass Effect 3-spelers uitdagen om verschillende doelen te bereiken in een bepaald tijdskader. Als de doelen zijn bereikt, ontvangen alle spelers die actief zijn tijdens die periode beloningen. Hieronder staan de doelen en de beloningen.

Het scenario: Op basis van ingewonnen intel door onze combat drones, hebben we meerdere forten van de vijand geïdentificeerd. De komende dagen gaan we kleine biotic teams inzetten om strategische doelen uit te schakelen.

  • Individueel Doel: Behaal  75,000 punten door gebruik te maken van biotic charge, punten behaald bij verschillende missies worden bij elkaar opgeteld en extractie is niet verplicht.
  • Individueel Doel Succes:  Commendation Pack als beloning.

Bountyweekend

[NBA] Parker goud waard voor Spurs

Tony Parker heeft San Antonio Spurs donderdag de tweede zege van het NBA-seizoen bezorgd. Op bezoek bij Oklahoma City Thunder bracht hij de Texaanse ploeg in de laatste minuut langszij met een driepunter. Even later schoot de Fransman van net binnen de cirkel opnieuw raak en bepaalde de eindstand op 86-84.

Parker was in de wedstrijd goed voor veertien punten en elf rebounds. Zijn ploeggenoot Tim Duncan tekende voor twintig punten. Daarmee was hij niet de meest scorende speler op het veld. Die eer ging naar Kevin Durant van Oklahoma City met 23 punten. Hij pakte bovendien veertien rebounds.

De opvallendste bal van de wedstrijd kwam op naam van Eric Maynor. De speler van de thuisploeg scoorde in het derde kwart in de zoemer een heel lange driepunter. Van net buiten de eigen driepuntscirkel slingerde hij de bal het netje aan de andere kant in.

Utrecht-goalie Ruiter 'geen laatbloeier'

FC Utrecht-doelman Robbin Ruiter vindt niet dat hij een laatbloeier is. De 25-jarige sluitpost van de nummer zes van de ranglijst debuteert dit seizoen met goede resultaten in de Eredivisie. "Voor doelmannen gelden andere wetten dan voor voetballers. Ik ben nog vrij jong en heb al drie jaar ervaring opgedaan in de Jupiler League bij FC Volendam."

Dat Utrecht het zo goed doet is voor Ruiter geen verrassing. "Ik ben hier nieuw, dus ik kijk niet echt naar de vorige jaren. Maar als je ziet wat voor groei we hebben doorgemaakt denk ik dat we ook echt verdiend op die zesde plaats staan", vertelt de keeper.

Vooral over het positiespel is Ruiter tevreden. "Als je ziet hoe we daarin gegroeid zijn, dat had niet iedereen van ons verwacht. Binnen de groep leeft het wel."

De komende twee wedstrijden van Utrecht zijn tegen Willem II en RKC Waalwijk. Kijkend naar de ranglijst, dan moet dat geen probleem zijn voor de domstedelingen, maar Ruiter waakt voor overmoed. "We kunnen van iedereen winnen, maar ook van iedereen verliezen. We moeten ons eigen spelletje blijven spelen en honderd procent geconcentreerd zijn."

Ruiter stamt overigens uit een echte keepersfamilie. "Mijn vader was keeper en zijn oom ook." Die oom, Jan Ruiter, speelde bij Anderlecht en kwam een keer uit voor Oranje. Toch is hij niet bekend. Zijn naam komt dan ook geregeld in voetbalquizzen voor.

"Dat weet ik niet", lacht Ruiter. "Voor mij is hij gewoon Jan Ruiter. "Hij heeft tegen Pelé gespeeld en gewoon een heel mooie carrière gehad."

Boerrigter: "Elke beweging doet pijn"

Derk Boerrigter viel afgelopen woensdag tijdens het bekerduel tegen ONS Boso Sneek (0-2 winst) in de tweede helft uit met opnieuw een rugblessure. De vleugelaanvaller moet de belangrijke duels teven Vitesse en Manchester City waarschijnlijk missen.

"Dat valt nog te bezien, maar het voelt in ieder geval niet prettig aan. Voorlopig ga ik door de grond bij elke beweging, of ik nu zit, lig of sta", aldus Boerrigter, die vorig seizoen en begin dit seizoen ook al te kampen had met problemen aan de rug.

Afgezien van zijn blessures slaagt Boerrigter er niet in zijn vorm van vorig seizoen te hervinden. "Ik weet echt niet waarom. Ik doe alles aan om het terug te krijgen. Werk keihard aan mezelf, doe extra dingen na de training. Afwerken, eigen oefeningen. Maar het is niet zo dat je even met de vingers knipt en daar is het weer."

Hond rukt mans ballen af

Een 52-jarige man uit Toronto heeft een behoorlijke kloteweek achter de rug. De Canadees is namelijk gecastreerd door een 70 kilogram zware bulldog. Dit terwijl de beste man bij zijn vriendin op  de koffie was.

Volgens de politie was het slachtoffer het beest dinsdag iets lekkers aan het voeren. De hond -'dat doet hij anders nooit hoor!'- beet de man echter plotseling in diens nek en gezicht. Vervolgens zette het dier de tanden in het klokkenspel van de hevig worstelende man.

De vriendin van de man wist uiteindelijk met een zwabber het woeste beest van haar vriend af te slaan. Ze kon echter niet voorkomen dat het beest met de testikels van haar liefde aan de haal ging.

De ambulance was snel ter plaatse en heeft de hevig bloedende man naar het ziekenhuis gebracht. Hij zal naar alle waarschijnlijkheid volledig herstellen van de aanval. De hond, met de weinig originele naam Bully, is door de dierenbescherming in beslag genomen.

Pakistaans echtpaar doodt dochter (15) met zuur

De Pakistaanse politie heeft een echtpaar gearresteerd dat ervan wordt verdacht hun 15-jarige dochter te hebben gedood door zuur over haar heen te gieten, omdat ze verkering zou hebben met een jongen. Dat hebben de autoriteiten vrijdag gezegd.

De ouders hebben bekend dat ze het meisje hebben gedood, omdat ze de eer van de familie zou hebben bezoedeld, aldus de politie. Autopsie heeft uitgewezen dat het meisje is bezweken aan de brandwonden die ze opliep door het zuur waarmee ze werd overgoten.

Eerwraak komt veel voor in Pakistan. Elk jaar worden tientallen vrouwen vermoord vanwege huwelijken en relaties waar hun familie niet achter staat.

China stopt met transplantatie organen gevangenen

China stopt vanaf begin volgend jaar geleidelijk met het transplanteren van organen van geëxecuteerde gevangenen, omdat dan een nieuw donorsysteem in werking treedt. Dat heeft een door de overheid aangestelde deskundige in een interview gezegd.

China erkent dat een transplantatiesysteem dat vooral gebruikmaakt van organen van terdoodveroordeelden niet ethisch verantwoord en houdbaar is, zei Wang Haibo tegen Bulletin, het blad van de Wereldgezondheidsorganisatie. Een orgaandonorsysteem dat is opgezet door het Chinese Rode Kruis is twee jaar lang uitgeprobeerd in zestien regio's en wordt vanaf begin 2013 in het hele land van kracht, aldus Wang.

Wang werd vorig jaar door het Chinese ministerie van volksgezondheid benoemd tot hoofd van een centrum dat onderzoek doet naar een manier waarop organen op een eerlijke en efficiënte manier terechtkomen bij mensen die ze nodig hebben.

Het ministerie wilde geen vragen beantwoorden, maar eerder zei de staatssecretaris van volksgezondheid tegen staatspersbureau Xinhua dat China binnen vijf jaar zal stoppen met het transplanteren van organen van terdoodveroordeelden en zich zal inzetten om meer burgers aan te sporen orgaandonor te worden.

Het Chinese orgaantransplantatiesysteem is lang bestempeld als ondoorzichtig, onethisch en gericht op het maken van winst. Gevangenen voelen zich onder druk gezet om donor te worden, waardoor persoonlijke, religieuze of culturele overtuigingen in het gedrang komen, aldus critici.

Internationale gezondheids- en mensenrechtenbewegingen hebben positief gereageerd op het nieuwe donorsysteem.

'Slechtste gebouw ter wereld' eindelijk open

Het piramide-achtige hotel in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang, dat in de internationale media de bijnaam Hotel of Doom kreeg en jarenlang onafgebouwd bleef, opent volgend jaar zijn deuren. Dat heeft de hotelketen Kempinski vrijdag bekendgemaakt, aldus de Zuid-Koreaanse JoongAng Daily.

Onder de voormalig Noord-Koreaanse leider Kim Il-Sung werd in 1987 een begin gemaakt met de bouw van het 105 verdiepingen hoge Ryugyong Hotel. Het werk bleef jarenlang stilliggen en het bouwwerk werd een symbool van de economische malaise waarin het communistische land al decennialang verkeert. Het gebouw werd in 2008 door het Amerikaanse lifestylemagazine Esquire "het lelijkste gebouw in de geschiedenis van de mensheid" genoemd.

'Slechtste gebouw ter wereld' eindelijk open
'Slechtste gebouw ter wereld' eindelijk open (Foto: ANP)

Orkaan Sandy vertraagt trailer GTA V

De pre-orders van GTA V zijn al begonnen en het is inmiddels een jaar geleden dat de eerste trailer van GTA V is uitgekomen. Nu is de vraag, waar blijft de tweede trailer?


Volgens uitgever en ontwikkelaar Rockstar Games blijkt dat de tweede trailer van GTA V eigenlijk al online had moeten staan. In een dankwoord-brief, gericht aan verkopersvermeld Rockstar Games dat de tweede trailer al beschikbaar is. 

Rockstar Games heeft onlangs toegelicht dat de trailer, mede door orkaan Sandy, vertraging heeft opgelopen. "Its hard to be precise as we have no power whatsoever in our New York office", aldus Rockstar Games. 

Het is nog onduidelijk wanneer de trailer van GTA V uitkomt. 

gta 5 brief 2

Stelling: Asscher als vicepremier is (g)een goed idee

Lodewijk Asscher zou namens de PvdA vicepremier worden in het kabinet Rutte II. Is dat wel een goed idee? De PvdA politicus en Mark Rutte verschillen behoorlijk van mening. Boze tongen beweren zelfs dat zij elkaar niet kunnen uitstaan. Of is het juist goed dat Rutte 'tegengas' krijgt?

De stelling voor vandaag luidt daarom als volgt:

Omdat Samsom de regeerakkoorden heeft opgezet met Rutte zou hij vicepremier moeten worden in plaats van Asscher.

EA brengt 13 games naar Nexus

Google heeft aangekondigd dat ze twee nieuwe toestellen, de Nexus 10-tablet en de Nexus 4-smartphone, gaan uitbrengen. EA volgt daarbij met de aankondiging dat EA Games dertien nieuwe games gaat uitbrengen, die bij de lancering van deze toestellen beschikbaar moeten zijn.

De games zullen ook op de oudere Nexus-toestellen speelbaar zijn. EA Games heeft al een paar titels naar buiten gebracht; Need for Speed: Most Wanted, The Sims FreePlay, World Series of Poker, Theme Park en Tetris Free. De rest van de titels zullen waarschijnlijk rond de lancering van de nieuwe Nexus-lijn, op 13 november, bekendgemaakt worden.

Castle Wolfenstein komt naar het witte doek

Het beroemde schietspel uit de jaren 80 Castle Wolfenstein gaat verfilmd worden. Dat zegt mediabedrijf Panorama Media in een persbericht. Volgens het bericht wordt de film geregisseerd door Roger Avary. De regisseur schreef eerder al eens het script voor de film Silent Hill en is dus niet onbekend met gameverfilmingen.

Samuel Hadida zal met zijn productiebedrijf Davis Films de film gaan produceren. Hadida heeft meegewerkt aan meerdere Resident Evil-films en de verfilming van Silent Hill.

Castle Wolfenstein wordt een actie-avontuur die door de makers wordt beschreven als een combinatie van Captain America en Inglorious Bastards. Het verhaal gaat over een Amerikaanse legerkapitein en een Brits geheim agent die op pad gaan naar kasteel Wolfenstein waar Hitler een nieuw wapen gaat onthullen.

"Het is een groot actie-avontuur, maar ook sterk personagegedreven en gebaseerd op een zeer solide verhaal. De film bestaat uit een klassieke aanval op de slechteriken, over het algemeen nazi's, en is meer suggestief zoals Inglorious Basterds dan de werkelijke Tweede Wereldoorlog. Het wordt een futuristische retrowereld die net zo leuk wordt als Captain America", zegt Hadida over het project.

Het is nog niet bekend wanneer Castle Wolfenstein in de bioscopen te zien zal zijn.

'Slechts zestien ME'ers bij Project X Haren'

Bij het uitbreken van de rellen rondom het Project X-feest in Haren stonden veel minder leden van de Mobiele Eenheid (ME) klaar dan achteraf door de politieleiding werd gesuggereerd. Dat melden het Dagblad van het Noorden en RTV Noord vrijdag op basis van eigen onderzoek.

De Groningse korpschef Oscar Dros zei dat voldoende ME achter de hand was. Maar toen de rellen losbarstten waren er maar zestien ME'ers aanwezig. De rest moest worden weggeroepen bij een klus of van huis. De daarna opgeroepen oproerpolitie wist niet goed waar ze moest zijn of wat te doen.

Dagblad van het Noorden en RTV Noord spraken voor het onderzoek met tientallen mensen van binnen en buiten het politiekorps. Uit dit onderzoek komt volgens de krant en lokale omroep een beeld naar voren van een matig voorbereide organisatie, die constant achter de feiten aanliep.

Het Project X-feest in Haren ontstond toen een meisje uit de Groningse plaats op Facebook aankondigde haar verjaardag te willen vieren. Omdat ze vergat aan te geven dat het om een besloten feestje ging, kwamen duizenden ongenode gasten naar Haren. Bij de rellen die uitbraken, raakten tientallen mensen gewond. Tot dinsdag zijn in totaal 64 mensen opgepakt voor hun betrokkenheid bij de rellen.

Dodental Sandy verder omhoog

Het dodental in het oostelijk deel van de Verenigde Staten als gevolg van superstorm Sandy is opgelopen tot meer dan negentig. In New Jersey kunnen nog altijd duizenden mensen door het hoge water geen kant op. Er zitten zeker 1,7 miljoen mensen zonder stroom en inwoners van de staat is opgeroepen spaarzaam met drinkwater om te gaan.

Verwacht wordt dat het zuidelijke deel van Manhattan zaterdag weer stroom heeft. Ook daar hebben nog honderdduizenden mensen geen elektriciteit. Daarnaast zijn er zorgen over onder meer ouderen die vastzitten in gebouwen zonder stroom. De gouverneur van New York, Andrew Cuomo, heeft opdracht gegeven voedsel en drinken uit te delen.

Inmiddels klinken steeds vaker waarschuwingen over de opwarming van de aarde en het vooruitzicht op meer noodweer. "De komende vijftig tot honderd jaar gaan heel anders zijn dan wat we de afgelopen vijftig jaar hebben gezien", zei gepensioneerd wetenschapper S. Jeffress Williams van een wetenschapscentrum van de Amerikaanse geologische dienst in Massachusetts. Het zeeniveau stijgt snel en allesverwoestende stormen komen vaker voor, aldus Williams, die vreest dat het in de toekomst erger wordt.

Voordat Sandy de Amerikaanse oostkust trof, maakte de storm in het Caribisch gebied ook al slachtoffers. Zeker 69 mensen verloren in de Cariben het leven door het natuurgeweld.

Verzekeraar Menzis vergoedt hulp levenseindekliniek

Verzekeraar Menzis gaat de zorg vergoeden die de Levenseindekliniek biedt aan mensen die euthanasie willen plegen. Dat maakte bestuursvoorzitter van Menzis Roger van Boxtel donderdag bekend op een congres in Den Haag over de Levenseindekliniek.

De verzekeraar stelt als eis dat er bij de patiënt sprake is van ondraaglijk en uitzichtloos lijden. Daarnaast moet de kliniek voldoen aan de wettelijke eisen van zorgvuldigheid en moet er altijd een tweede arts worden geraadpleegd, die onbevooroordeeld het verzoek bekijkt.

"Het gaat om een vergoeding op basis van huisartsentarieven. Iemand dient een verzoek in, daar zit een tarief aan vast en dat wordt vergoed. De familie krijgt achteraf geen rekening", licht een woordvoerder van de verzekeraar vrijdag toe in Trouw.

Bestuursvoorzitter Van Boxtel laat weten dat de beslissing tot vergoeding niet lichtzinnig is genomen. "Intern heeft er een uitgebreide discussie plaatsgevonden."

Bij de Levenseindekliniek kunnen mensen terecht, van wie hun eigen huisarts niet wil of kan voldoen aan hun euthanasieverzoek. Nu komen medewerkers van de kliniek bij de patiënt thuis, binnenkort is wellicht opname in de kliniek mogelijk. Sinds de opening van de Levenseindekliniek in maart hebben zich 456 mensen gemeld die een einde aan hun leven willen maken. Bij 51 aanvragers is euthanasie of hulp bij zelfdoding verleend.

Politie Canada rolt drugsbende op

De Canadese politie heeft 103 mensen gearresteerd die banden onderhielden met een bende die drugs smokkelde. De drugsbende was actief in het hele land en zette in de afgelopen zes maanden 38,5 miljoen euro om.

Volgens de politie in Quebec bestond de bende onder andere uit leden van motorclub Hells Angels en figuren uit de Italiaanse en Ierse maffia. Er werden 128 arrestatiebevelen uitgevaardigd. Een aantal verdachten is dus nog voortvluchtig.

In totaal nam de politie 173 duizend euro aan cash geld in beslag, evenals marijuana, cocaïne en andere drugs. Ook werden dertien voertuigen meegenomen en werd beslag gelegd op vijf huizen met een totale waarde van ruim een miljoen euro. Een dergelijke grote operatie is de afgelopen jaren niet voorgekomen, aldus een politiewoordvoerder.

Aanklacht ex-manager tegen Britney Spears verworpen

De aanklacht die de ex-manager tegen Britney Spears heeft ingediend is donderdag door de rechter verworpen. Sam Lutfi had Spears en haar familie aangeklaagd wegens onder meer contractbreuk en laster, maar volgens de rechter heeft hij geen bewijs.

Lutfi beweerde dat Britneys vader Jamie hem heeft geslagen en dat de zangeres vijftien procent van haar inkomen zou afstaan zolang hij haar manager was. Hij zei dat geld nog te goed te hebben.

Volgens het Amerikaanse tijdschrift People is Lutfi van plan het niet bij de uitspraak van de rechter te laten zitten en gaat hij in beroep. De advocaat van Jamie Spears laten weten blij te zijn met de uitspraak. "Het is de enige juiste uitslag."

Saints Row: The Third-trailer toont alles

Gamestudio THQ heeft een trailer uitgebracht voor de Full Package-versie van Saints Row: The Third. Met de Full Package-versie kun je in één aankoop eigenaar worden van alles wat Saints Row: The Third te bieden heeft.

Naast het basisspel krijg je de uitbreidingen Genkibowl VII, Gangstas In Space en The Trouble With Clones. Daarbij stopt THQ ook nog eens dertig extra DLC-pakketten. Saints Row: The Third - The Full Package is vanaf 9 november te koop.

Badr Hari voor de rechter

De rechtbank in Amsterdam behandelt vrijdagochtend de zaak van Badr Hari. De rechters bepalen in een procedurele zitting onder meer of de 27-jarige vechtsporter in de cel moet blijven. Hari, op wiens tenlastelegging negen zaken staan, zit sinds 25 juli vast.

Badr Hari zal volgens zijn advocaat Bénédicte Ficq zelf aanwezig zijn bij de zitting. Bij een procedurele zitting worden niet altijd vragen gesteld aan de verdachte, maar indien dat gebeurt dan zal hij daar antwoord op geven, zegt Ficq.

Justitie verdenkt Hari er onder meer van de zakenman Koen Everink op 7 juli te hebben willen doodtrappen of -slaan op dancefeest Sensation in een skybox in de Amsterdam Arena. De voormalig wereldkampioen K1-vechten heeft verklaard dat hij de miljonair met de bovenkant van zijn platte hand een klap heeft gegeven. De politie heeft onder meer kleren van Hari onderzocht op sporen, waaronder bloedsporen.

De 39-jarige Everink liep ernstig beenletsel op en breuken in zijn gezicht. Hij heeft aangekondigd een schadevergoeding te gaan eisen. Everink claimt geen aanleiding te hebben gegeven voor het geweld en alleen de hand van Hari's vriendin Estelle Cruijff te hebben geschud. Cruijff, die het eerder opnam voor haar vriend, zegt niet in staat te zijn een verklaring af te leggen.

In de zaak staat ook een 35-jarige medeverdachte van Hari terecht. Ferhat Y. zit vast sinds 23 juli. Hij zou belastende verklaringen tegen Hari hebben afgelegd.

In zeven van de acht overige zaken waarvan Hari wordt verdacht gaat het eveneens om geweldsdelicten. Hij zou sinds februari 2010 in onder meer Amsterdamse clubs als Jimmy Woo en Club Air mensen ernstig hebben mishandeld. Van die laatste club zou hij mede-eigenaar Jeroen van den Berg vorig jaar hebben mishandeld. Verder heeft Hari toegegeven in december in café Cooldown bij het Leidseplein een kopstoot te hebben uitgedeeld aan de broer van een ex. In de negende zaak zou hij tegen de rijrichting hebben gereden en daarbij een voetganger hebben geraakt.

Hari werd in 2006 al eens veroordeeld tot een celstraf voor mishandeling van de buren van zijn ex-vriendin.

Op zware mishandeling staat maximaal acht jaar cel, en op een poging tot doodslag tien jaar. Wanneer de inhoudelijke behandeling van de zaak begint is nog niet bekend.

Holleeder breekt kaak bij vechtpartij op terras

De vechtpartij waarbij topcrimineel Willem Holleeder zaterdag betrokken was, heeft hem een gebroken kaak opgeleverd. Dat schrijft de Telegraaf vrijdag. Holleeder wordt na het weekeinde geopereerd aan zijn kaak. Hij kan daarna minstens zes weken alleen vloeibaar voedsel eten.

Direct na het incident op een terras in Amsterdam-Zuid, klaagde de topcrimineel over pijn in zijn kaak. Nadat de politie hem 's middags had vrijgelaten, werd in het ziekenhuis geconstateerd dat er een breuk in de onderkaak was ontstaan, die operatief moest worden gezet.

De vechtpartij zou te maken hebben gehad met een conflict tussen Holleeder en Dino S. Laatstgenoemde zit een celstraf uit voor een drugszaak en is verdachte in het langlopende liquidatieproces Passage.

In je blote reet door de winkelstraat

In Leiden verzinnen studenten de gekste acties om op te vallen. Zo werd er afgelopen week als grap naakt door de Leidse winkelstraat gerend. Dat meldt het Leidsch Dagblad vandaag.

Vier studenten van het Quintus-dispuut Sjap Eisjedies renden in hun blote reet door de Haarlemmerstraat. Tommie bevestigde de krant dat zijn dispuut erachter zat maar wil niet dat die naam in de krant komt. Terwijl het volgens Sjap Eisjedies wel de bedoeling was de media te halen. Eerder dit jaar werden studentes van Minerva betrapt tijdens een ontgroening op de openbare weg. 

FOK! wat een weer...Wisselvallig

Goedemorgen! Voorlopig is en blijft het wisselvallig weer. De bewolking overheerst vandaag en in de kustprovincies vallen enkele buien, terwijl het in het zuidoosten wat meer aaneengesloten zal gaan regenen. Bij de buien is er een kleine kans op hagel en onweer. Het is wel lastig aan te geven waar de buien precies gaan vallen, maar het noordwesten lijkt hier de grootste kans op te maken en dit zagen we de afgelopen maand ook al regelmatig gebeuren.

Er zullen vanmiddag ook wel een paar opklaringen aanwezig zijn, maar heel veel zal dat niet gaan voorstellen. De wind komt uit het zuidwesten en is aan zee eerst nog hard. Later in de middag neemt de wind iets in kracht af. De middagtemperatuur loopt vanmiddag op naar ongeveer 9 graden. Het weekend staat weer voor de deur, maar echt lekker weer zal het niet gaan worden ben ik bang. Vooral morgen lijkt het toch weer regenachtig te gaan worden en ook op zondag lijkt het beslist niet droog te zullen blijven. De grootste kans op wat zon hebben we op zondagmiddag.

De maand oktober zit er weer op en de verschillen waren behoorlijk groot deze maand. In Noord-Holland stonden de hemelsluizen bijna iedere dag wagenwijd open en viel er plaatselijk 200 tot 240 mm regen. In het oosten, zuiden en deels noorden van het land was het aanmerkelijk droger en viel er hier en daar niet meer dan 60 mm. Het spreekt voor zich dat dit ook de zonnigste gebieden van Nederland waren.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

OpticsDavid Hataway maakte in Amerika deze fanastische Optics-foto. (NASA/MSFC)

FARC boos over beeldvorming Tanja Nijmeijer

De Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (FARC) zijn verontwaardigd over hoe Tanja Nijmeijer in de media wordt neergezet. Dat zeiden ze donderdag op hun website.

“Holanda, zoals wij haar liefkozend in onze gelederen noemen, is uitgekozen vanwege haar mooie gezicht en om het internationale werk van de FARC nieuw leven in te blazen en met haar mooie glimlach ons schurkachtige gelaat toe te dekken”, schamperen de FARC op hun website.

Verschillende Colombiaanse media schetsen volgens de 'boevenbende' dit beeld van Nijmeijer, maar het weekblad Semana gaat het verst over de schreef. Het komt allemaal 'omdat het weekblad in dienst van het grootkapitaal staat en geen oog heeft voor revolutionaire idealen en een strijdlustig moreel,' menen de FARC.

[Serie A] Fiorentina wint bij Genoa, El Hamdaoui invaller

Fiorentina heeft donderdagavond een uitzege geboekt op Genoa. De ploeg van Vincenzo Montella zegevierde met 0-1. Aanvoerder Manuel Pasqual tekende na veertien minuten voor de enige treffer van de wedstrijd. Bij Fiorentina kwam Mounir El Hamdaoui na 67 minuten in de ploeg. De van Ajax overgekomen spits wist ook in zijn vijfde competitieoptreden niet te scoren.

Door de zege nestelde Fiorentina zich steviger op de vijfde plaats. De club uit Florence verzamelde achttien punten uit tien duels, tien minder dan koploper Juventus. Genoa, waar oud-Groninger Andreas Granqvist de gehele wedstrijd meespeelde, staat zestiende met negen punten.

Arrestaties voor gooien vuurwerk in Grolsch Veste

In het stadion van FC Twente zijn donderdagavond twee aanhangers van FC Den Bosch opgepakt voor het gooien van vuurwerk. Daarna is een steen door een ruit van de supportersbus van de Brabantse ploeg gegooid. Niemand is hierbij gewond geraakt. Dat meldt een woordvoerder van de politie.

FC Twente speelde donderdagavond in de Grolsch Veste tegen FC Den Bosch. Aan het begin van het duel waren enkele knallen te horen.

Volgens RTV Oost werd het vuurwerk vanuit het uitvak naar een vak waar vooral kinderen zaten gegooid. Verschillende kinderen zouden in paniek zijn geraakt en weg zijn gerend.

Football Manager 2013

Voor voetballiefhebbers is het voetbalseizoen al aardig op gang. Naast de wekelijkse wedstrijden in de Eredivisie en in het buitenland, zijn FIFA 13 en PES 2013 ook verkrijgbaar in de winkels. Maar naast de standaard voetbalgames is er nog altijd de kers op de voetbal taart, Football Manager. Nu is het seizoen pas echt begonnen. Sluit je gordijnen, drink veel koffie en train jonge spelers tot wereldsterren.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.