Badr Hari verdacht van negen delicten

Justitie verdenkt vechtsporter Badr Hari van negen delicten. Dat blijkt uit de tenlastelegging die hem deze week in zijn cel is overhandigd, meldt het Openbaar Ministerie in Amsterdam vrijdag. Een van de verdenkingen is die van poging tot doodslag op miljonair Koen Everink tijdens dancefeest Sensation in juli.

In totaal gaat het om acht geweldsdelicten en een verkeersdelict in maart 2010. Daarbij zou Hari in aanrijding zijn gekomen met een voetganger, die daardoor letsel opliep.

Naast de poging tot doodslag op Everink gaat het om nog twee mishandelingen in uitgaansgelegenheid Club Air vorig jaar, de mishandeling van de broer van een ex in café Cooldown en de mishandeling in de club Jimmy Woo, alle in Amsterdam.

In juli 2011 zou Hari eveneens twee mensen hebben mishandeld, waaronder een vrouw. Een oude mishandelingszaak uit 2010 waarbij een portier bij het Leidseplein in Amsterdam klappen kreeg, is eveneens aan de tenlastelegging toegevoegd.

Volgende week vrijdag is de eerste pro-formazitting in de zaak van de vechtsporter. De inhoudelijke behandeling volgt later.