Badr Hari verdacht van zes delicten

Badr Hari wordt verdacht van zes geweldsdelicten. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Amsterdam donderdag. Aanvankelijk werd hij officieel verdacht van twee mishandelingen.

Het OM verdenkt de 27-jarige voormalig wereldkampioen K1-vechten van poging tot doodslag op de 39-jarige miljonair Koen Everink tijdens het dancefeest Sensation in juli. Hari zou met anderen Everink ernstig hebben mishandeld.

De tweede mishandeling waar de Nederlands-Marokkaanse Hari van wordt verdacht is die van mede-eigenaar van Club Air in Amsterdam, Jeroen van den Berg. Hari zou hem vorig jaar hebben afgetuigd. Van den Berg deed aanvankelijk geen aangifte, maar stapte toch naar de politie toen hij hoorde van de mishandeling van Everink.

Eind juli werd verder bekend dat Hari mogelijk betrokken is geweest bij nog een mishandeling in Amsterdam. De 27-jarige vechtsporter zou in december een kopstoot hebben uitgedeeld aan de broer van een ex. De mishandeling zou hebben plaatsgevonden in café Cooldown bij het Leidseplein. Het slachtoffer zou hierbij gewond zijn geraakt aan zijn gezicht. Het OM bevestigt donderdag dat Hari ook hiervan wordt verdacht.

Verder zou hij ook nog een andere persoon hebben mishandeld in Club Air op dezelfde datum dat Van den Berg klappen kreeg. Daarnaast wordt Hari verdacht van een poging tot zware mishandeling in de Amsterdamse uitgaansgelegenheid Jimmy Woo in mei en de mishandeling van een vrouw in 2011.

De beperkingen van de kickbokser zijn inmiddels opgeheven. Hari zat sinds zijn arrestatie op 25 juli in beperkingen, wat betekent dat hij met niemand mag praten, behalve met zijn advocaat. Volgens het OM is het voor het onderzoek niet langer nodig dat Hari met niemand behalve zijn raadsman mag praten.

Beperkingen houden ook in dat verdachten niet mogen internetten, geen tv mogen kijken en geen kranten mogen lezen. In hoeverre dat ook gold in het geval van Badr Hari is niet bekend.

Ook de beperkingen van de medeverdachte van Hari, een 34-jarige Eindhovenaar, zijn opgeheven. Deze Eindhovenaar zou samen met Hari Everink hebben mishandeld.

De raadkamer van de rechtbank in Amsterdam bepaalde 6 augustus dat Hari in ieder geval nog negentig dagen mag worden vastgehouden. Het voorarrest van de 34-jarige Eindhovenaar is met dertig dagen verlengd.

Hari is overigens ook nog altijd verdachte in een andere zaak. De Marokkaanse Nederlander bracht in 2010 al eens een maand door in een cel wegens de zware mishandeling van een portier in de Amsterdamse club Blinq bij het Leidseplein in februari in dat jaar. Deze zaak loopt volgens de woordvoerder van het OM nog. Dat deze zaak niet bij de overige zes mishandelingen is gevoegd, heeft volgens de zegsvrouw te maken met het feit dat deze mishandeling veel eerder plaatsvond dan de andere.


Badr Hari verdacht van zes geweldsdelicten