Derde verdachte in zaak-Badr Hari

De politie in Amsterdam heeft een derde verdachte op het oog voor betrokkenheid bij de mishandeling van miljonair Koen Everink tijdens het dancefeest Sensation in juli. Dat heeft een woordvoerder van justitie woensdag gezegd. Voor de mishandeling werden eerder kickbokser Badr Hari en Ferhat Y. aangehouden.

De nieuwe verdachte werd maandag aangehouden en is woensdagmiddag na verhoor heengezonden. Het Openbaar Ministerie besloot om hem niet voor te geleiden. Het onderzoek naar het incident loopt nog. De man blijft tot die tijd verdachte in de zaak.

De 27-jarige Hari, voormalig wereldkampioen K1-vechten, en de 34-jarige Y. uit Eindhoven worden gezien als hoofdverdachten in de zaak. Beide mannen zitten nog vast. Begin augustus werd het voorarrest van Hari met negentig dagen verlengd, Y. moest dertig dagen langer zitten.

Hari wordt in totaal verdacht van zes geweldsdelicten, in twee zaken heeft hij een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. Zo heeft hij gezegd dat hij tijdens Sensation Everink met de bovenkant van zijn platte hand een slag heeft gegeven. Daarna zouden anderen de miljonair ook hebben aangevallen.