Medeverdachte Badr Hari vrij

Een medeverdachte van vechtsporter Badr Hari komt op vrije voeten. De raadkamer van de Amsterdamse rechtbank heeft maandag besloten dat de man moet worden vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie in Amsterdam beschouwt de 34-jarige Ferhat Y. nog wel als verdachte en gaat in beroep tegen de vrijlating, laat een zegsman dinsdag weten.

Y. werd 23 juli opgepakt. Hij zou net als Hari miljonair Koen Everink tijdens het dancefeest Sensation in juli hebben mishandeld.

De Telegraaf meldde ruim anderhalve week geleden op basis van politieverhoren dat Badr Hari volgens Y. al het ernstige leed aan Everink heeft toegebracht. De 34-jarige man beweert dat hij tussenbeide sprong toen hij zag dat Hari de miljonair begon te slaan en schoppen.

Y. zou zelfs een klap van de vechtsporter hebben gekregen, waardoor hij een bloedneus opliep. Het slachtoffer en diverse getuigen wijzen Hari én Y. echter aan als belagers van Everink.

Twee weken geleden hield justitie in deze zaak nog een derde verdachte aan. Hij werd een paar dagen later na verhoor vrijgelaten.

Hari wordt in totaal verdacht van zes geweldsdelicten. In twee zaken heeft hij een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. Zo heeft hij gezegd dat hij Everink met de bovenkant van zijn platte hand een slag heeft gegeven. Daarna zouden anderen de miljonair ook hebben aangevallen. In de overige vier zaken ontkent de vechtsporter iedere betrokkenheid.