Badr Hari blijft vast, medeverdachte aangehouden

In de Sensation-zaak tegen Badr Hari is een tweede verdachte aangehouden. De 34-jarige Eindhovenaar werd maandag opgepakt op Eindhoven Airport. Badr Hari blijft langer in de cel. Het Openbaar Ministerie liet donderdag al weten hem twee weken langer vast te willen houden en de rechter willigde dat verzoek vrijdag in.

Beiden worden verdacht van poging tot doodslag. Ze zouden de 39-jarige miljonair Koen Everink tijdens het dancefeest Sensation ernstig hebben mishandeld. Justitie sluit meer aanhoudingen in die zaak niet uit. De Eindhovense verdachte kreeg donderdag al te horen dat hij zeker twee weken langer wordt vastgehouden.

Badr Hari wordt ook verdacht van een tweede mishandeling. Hij zou een jaar eerder eigenaar Jeroen van den Berg van Club Air in Amsterdam hebben afgetuigd. Die deed eerst geen aangifte, maar stapte toch naar de politie toen hij hoorde van de mishandeling van Everink.

Het OM liet deze week al weten dat Estelle Gullit, de vriendin van Badr Hari, wordt opgeroepen als getuige. Dat is nog niet gebeurd.