'Nieuw bewijs in zaak-Badr Hari'

Vechtsporter Badr Hari heeft gelogen over zijn rol bij de mishandeling van miljonair Koen Everink afgelopen zomer tijdens Sensation. Dat schrijft De Telegraaf woensdag. Volgens de krant heeft de politie nieuw bewijsmateriaal in handen na dna-onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Een woordvoerder van het OM in Amsterdam wilde hier woensdagochtend geen commentaar op geven.

Op een theedoek, waarover Hari verklaarde dat hij er alleen glazen mee had afgedroogd, zijn bloedsporen van hem en Everink gevonden. Dat versterkt de verdenking van justitie dat Hari's rol groter is dan hij zelf beweert. De kickbokser verklaarde eerder Everink alleen een tik te hebben gegeven. Hij zou daarna weg zijn gelopen en verder niets met de mishandeling te maken hebben gehad.

Volgens justitie is het onmogelijk dat door een klap de theedoek vol zat met bloedsporen. Getuigen beweerden eerder al dat Hari de doek om zijn handen had gewikkeld terwijl hij op Everink in sloeg. Bij het incident raakte Everink zwaargewond.

Hari zit nog altijd in voorarrest, net als medeverdachte Ferhat Y. uit Eindhoven. Op 2 november staat een eerst pro-formazitting gepland bij de rechtbank in Amsterdam. Pas dan wil het OM meer openheid bieden.


'Nieuw bewijs in zaak-Badr Hari' (Foto: Novum)