'Bekentenis Badr Hari in Sensation-zaak'

Badr Hari heeft bekend miljonair Koen Everink te hebben geslagen. De vechtsporter beweerde eerder bij hoog en bij laag niet betrokken te zijn geweest bij de zware mishandeling tijdens dancefeest Sensation, maar is daar deels op terug gekomen. Dat meldt De Telegraaf donderdag op basis van politieverhoren.

De vorige week aangehouden 27-jarige kickbokser zegt het slachtoffer maar een keer te hebben geslagen. Everink zou zijn verdere verwondingen te danken hebben aan andere belagers. Een van hen, een 34-jarige Eindhovenaar, werd vorige week maandag aangehouden op Eindhoven Airport.

Bij mishandeling in een skybox in de Amsterdam Arena raakte Everink ernstig gewond aan zijn benen en zijn gezicht. Hij heeft het ziekenhuis inmiddels verlaten, maar zijn advocaat liet eerder weten te twijfelen of hij ooit nog normaal zou kunnen lopen. Everink wees zelf Badr Hari al aan als dader.

Na de mishandeling van Everink stapte ook de eigenaar van Club Air in Amsterdam naar de politie. Hij deed aangifte van een mishandeling door Badr Hari een jaar eerder. Hij zou meerdere tanden kwijt zijn geraakt door de klappen van de voormalig wereldkampioen K1-vechten, maar eerder geen aangifte hebben willen doen.

Volgens De Telegraaf is onduidelijk of Badr Hari ook in deze zaak een verklaring heeft afgelegd. De politie zou naast de verklaring van het slachtoffer in deze zaak over aanvullend bewijs beschikken.


'Bekentenis Badr Hari in Sensation-zaak' (Foto: Novum)