'Medeverdachte beschuldigt Badr Hari'

Bij de mishandeling van miljonair Koen Everink tijdens dancefeest Sensation is al het ernstige leed toegebracht door vechtsporter Badr Hari. Dat stelt medeverdachte Ferhat Y., concludeert De Telegraaf donderdag uit officiële politieverhoren. De 34-jarige Y. heeft volgens de krant 'zeer belastende' verklaringen afgelegd.

"Ik zag dat Badr Koen begon te slaan en schoppen. Ik sprong tussenbeide en kreeg toen van Badr een klap, waardoor ik een bloedneus opliep", citeert de krant uit de verhoren. Beide hoofdverdachten beschuldigen elkaar van het toebrengen van het ernstige letsel.

Bij de heldenrol die Y. zichzelf toedicht kunnen vraagtekens worden gezet. Het slachtoffer en diverse getuigen wijzen Hari én hem aan als belagers.

Uit onderzoek blijkt volgens de krant dat Hari even voor het incident een barmeisje aan de arm naar buiten geleidde. Dat zou hij hebben gedaan om te voorkomen dat zij alarm zou slaan.

Maandag hield justitie in deze zaak een derde verdachte aan. Hij is woensdag na verhoor vrijgelaten.

Hari wordt in totaal verdacht van zes geweldsdelicten, in twee zaken heeft hij een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. Zo heeft hij gezegd dat hij Everink met de bovenkant van zijn platte hand een slag heeft gegeven (een zogenaamde pimp-smack). Daarna zouden anderen de miljonair ook hebben aangevallen.

Badr Hari
'Zeer belastende' verklaring afgelegd tegen Badr Hari (Foto: Novum)