Badr Hari gaat zich aangeven

Badr Hari wil zich aangeven bij de politie. De kickbokser wordt verdacht van twee mishandelingen in Amsterdam. Badr Hari en zijn advocaat zijn met justitie in overleg over de voorwaarden waaronder hij zich op het politiebureau zal melden, schrijft Het Parool op basis van ingewijden.

De beruchte voormalig K1-wereldkampioen zou bang zijn om door een arrestatieteam ingerekend te worden. Om die reden wil hij praten over een vrijwillige gang naar de politie om een verklaring af te leggen.

Advocaat Marnix van der Werf wil namens het advocatenkantoor dat Hari bijstaat niets over de zaak kwijt. "Ik kan daar niets over zeggen." Politie en justitie waren niet direct bereikbaar voor een reactie.

Badr Hari wordt gezocht voor mishandeling van miljonair Koen Everink tijdens dancefeest Sensation in de Amsterdam Arena. Het slachtoffer liep in een skybox van het stadion zwaar been- en gezichtsletsel op. Hij is inmiddels uit het ziekenhuis.

Maandag werd bekend dat ook eigenaar Jeroen van den Berg van club Air in Amsterdam aangifte doet tegen Badr Hari. Hij zegt vorig jaar in zijn eigen club bij het Rembrandtplein door Badr in elkaar te zijn geslagen.

Er loopt ook nog een onderzoek tegen Badr Hari wegens mishandeling van een portier bij een andere club in Amsterdam.