Schweinsteiger keert terug in Mannschaft

Bastian Schweinsteiger is terug in de selectie van Die Mannschaft. Dat heeft bondscoach Joachim Löw vrijdag bekendgemaakt. Schweinsteiger ontbrak voor de vorige twee WK-kwalificatiewedstrijden nog bij de Duitse nationale ploeg omdat hij wedstrijdritme ontbeerde. Julian Draxler, die woensdag in de Champions League tegen Montpellier zijn arm brak, ontbreekt deze keer in de selectie.

Voor Löw was het altijd al duidelijk dat Schweinsteiger voor de duels tegen Ierland en Zweden weer een oproep zou krijgen. "We hebben hem de vorige keer bewust thuisgelaten om hem de kans te geven in alle rust weer volledig te trainen en wedstrijdritme op te doen", verklaarde Löw. "Zijn prestaties bij Bayern München hebben laten zien dat dat goed was."

Dat Duitsland favoriet is in de poule is iets waar de ploeg zich bewust van is, weet Löw. "Daarom willen we beide duels ook met een goed resultaat afsluiten. We bevinden ons in een fase waarin we alvast de koers voor de rest van de kwalificatie kunnen bepalen."

Na de WK-kwalificatieduels van de komende weken, speelt Duitsland dit jaar nog een duel. De ploeg van Löw komt 14 november op bezoek in de Amsterdam Arena voor een oefeninterland tegen het Nederlands elftal.