Clasie, Maher in selectie Jong Oranje

Cor Pot, bondscoach van Jong Oranje, heeft zijn 23-koppige selectie bekendgemaakt voor de play-offs tegen Slowakije om een EK-ticket. Pot kreeg in Jordy Clasie, Luuk de Jong en Adam Maher enkele afvallers van het Nederlands elftal.

Clasie, De Jong en Maher behoorden tot de voorlopige selectie van Oranje-bondscoach van Louis van Gaal, maar kregen vandaag te horen dat ze niet tot de definitieve selectie behoorden.

Jong Oranje moet zich zien te kwalificeren voor het EK van 2013 in Israël. Om zeker te zijn van een plek dient Slowakije in een tweeluik verslagen te worden. Op donderdag 11 oktober speelt Jong Oranje uit, maandag 15 oktober staat het huisduel in het Sparta-stadion op het programma.

Selectie Jong Oranje:

Doel: Sergio Padt (AA Gent), Jeroen Zoet (RKC Waalwijk), Nick Marsman (Go Ahead Eagles).

Verdediging: Daley Blind (Ajax), Mitchell Dijks (Ajax), Jeffrey Bruma (Hamburger SV), Virgil van Dijk (FC Groningen), Miquel Nelom (Feyenoord), Jeffrey Gouweleeuw (sc Heerenveen), Bram Nuytinck (Anderlecht).

Middenveld: Georginio Wijnaldum (PSV), Leandro Bacuna (FC Groningen), Marco van Ginkel (Vitesse), Kelvin Leerdam (Feyenoord), Davy Pröpper (Vitesse), Ricky van Haaren (VVV-Venlo), Adam Maher (AZ), Jordy Clasie (Feyenoord).

Aanval: Jody Lukoki (Ajax), Jerson Cabral (FC Twente), Yanic Wildschut (VVV-Venlo), Género Zeefuik (FC Groningen), Luuk de Jong (Borussia Mönchengladbach).