Mercedes-baas Zetsche steunt Schumacher

Daimler AG en Mercedes-topman Dieter Zetsche neemt het op voor Michael Schumacher. De zevenvoudig wereldkampioen wist sinds zijn rentree weinig indruk te maken, iets wat volgens Zetsche aan de auto ligt. Toch wordt de 43-jarige Duitser na dit jaar vervangen door Lewis Hamilton.

Zetsche sprak met Bild. "We hebben onze coureurs de afgelopen drie seizoenen geen auto weten te gegeven waarmee zij in het meerendeel van de races voor de overwinning konden gaan. We hebben een van de beste motoren, maar de auto zelf is nog niet goed genoeg. Het zou verkeerd zijn om Nico Rosberg of Michael Schumacher hiervan de schuld te geven. Het is aan het team om de auto sneller te maken."

"Michael heeft misschien dan geen race gewonnen in een Mercedes, hij heeft ons de afgelopen drie jaren wel geholpen om naar de voorkant van de grid te komen. We hebben drie mooie jaren met elkaar beleefd." Zetsche hoopt Schumacher voor het team te kunnen behouden. "Ik hoop persoonlijk dat hij na zijn tijd als Mercedes-coureur voor ons blijft werken." Of de zevenvoudig wereldkampioen tussendoor nog moet racen? "Daar moet Michael zelf een beslissing over nemen. We hebben daar nog niet met elkaar over gesproken."