Babel leermeester voor Lukoki

Jody Lukoki blikt al terug op een prettige samenwerking met Ajax-aanwinst Ryan Babel. De aanvaller heeft veel steun aan zijn nieuwe ploeggenoot. "Hij besteedt veel aandacht aan me", verklaart Lukoki aan de officiële website van Ajax.

"Het is voor mij als jonge aanvaller fantastisch om er zo’n ervaren medespeler bij te hebben. Met al zijn interlands en ervaring in het buitenland kan ik heel veel van hem leren. Hij coacht me vaak tijdens trainingen en wedstrijden. Zijn tips zijn me veel waard."

Lukoki hoeft voor zijn part niet alleen naar Babel op te kijken om een betere voetballer te worden. "Ik wil van iedereen leren", zegt hij. "Het is ook mooi om te zien hoe hij zich als een 'echte prof' gedraagt. Hij leeft voor het voetbal. En hij wil het ook overbrengen aan de jonge talenten in de selectie. Hij laat me tevens beseffen dat alles zo dichtbij is. Het motiveert me nog meer om er vol tegen te gaan."

Het talent ziet zijn ontwikkeling razendsnel vorderen door de huidige situatie. "De afgelopen tijd ben ik met sprongen vooruitgegaan. Mijn acties brengen meer rendement en ik ben ook sterker geworden door de vele uren in het krachthonk. Het is geweldig om in korte tijd zoveel grote wedstrijden te spelen. Vooral als je jong bent, leer je daar ontzettend veel van."

Voor Ajax staat komend weekeinde de topper tegen FC Twente op het programma. Daarna staat de zware opdracht op het programma om Real Madrid te verslaan in de groepsfase van de Champions League. "Vorig seizoen heb ik elf minuten in de Champions League gespeeld, hopelijk worden dat er dit seizoen meer", aldus Lukoki.