Azarenka bereikt laatste acht in Japan

Victoria Azarenka heeft de kwartfinale bereikt van het WTA-toernooi van Tokyo. De nummer een van de wereld rekende in twee sets af met de als veertiende geplaatste Roberta Vinci: 6-4 en 6-2. De 23-jarige Wit-Russische haalde op de belangrijke momenten haar beste spel naar boven. Azarenka speelt in de halve finale tegen de Duitse Angelique Kerber (5).

Maria Sharapova (2) haalde ten koste van Lucie Safarova de laatste acht. De 25-jarige Russin won met 6-2 en 7-6 (5) van de Tsjechische. Makkelijk ging het niet voor de Russische, die maar liefst vijf keer haar service moest inleveren. Ze neemt het voor een plek in de halve finales op tegen de Australische Samantha Stosur (8), die eerder op de dag won van Dominika Cibulkova (12).

Caroline Wozniacki en Agnieszka Radwanska spelen tegen elkaar voor een plek bij de laatste vier. Wozniacki, de nummer tien van de plaatsingslijst, won na tweeënhalf uur spelen in drie sets van de Chinese Na Li (7): 4-6, 6-3 en 6-4. Radwanska, als derde ingeschaald, boekte een regelmatige 6-4 en 6-3 zege op de Amerikaanse qualifier Jamie Hampton.

De laatste kwartfinale gaat tussen Sara Errani en Nadia Petrova. De als zesde geplaatste Italiaanse won met 3-6, 6-2 en 6-2 van de Française Marion Bartoli (9). De 30-jarige Petrova mocht na een marathonpartij van drie uur en tien minuten het zegegebaar maken tegen de Kroatische Petra Martic: 7-6 (2), 6-7 (1) en 6-4


Victoria Azarenka bereikt laatste acht in Japan (Foto: Novum)